Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

iLand-koncert vasárnap az Akváriumban

2023. október 19.

Újra közönség elé lép az iLand. A legendás progrock-csapat, az East egykori zenészeiből alakult együttes október 22-én az Akvárium NagyHalljában ad koncertet.

    Az iLand a közelmúltban dupla vinylen is megjelentette A Sziget című albumát. A koncertműsor kiegészül az East évtizedekig működő utolsó felállásának jól ismert dalaival ('56, Szerelem sivataga, David Bowie szeme) is - közölték a szervezők.

    A felállás az East 1987 és 1994 közötti korszakára épül. A zenekarvezető és dalszerző Pálvölgyi Géza (billentyűs hangszerek), Takáts Tamás (ének), Dorozsmai Péter (dob) mellett Madarász Gábor gitározik, aki az East 2012 és 2017 közötti visszatérése idején állandó közreműködő volt az együttes koncertjein, a basszusgitáros pedig Kontor Tamás. A vasárnapi koncerten az Akváriumban Fehér Lili és Hegedűs Bori fog vokálozni.

    Az iLand tavaly jelentette meg CD-n első anyagát A Sziget címmel, ez jelent meg néhány héttel ezelőtt dupla bakeliten is. A csapat 2021 őszén lépett először közönség elé a MOMkultban, majd egy évvel később ugyanott mutatta be albumát. Idén márciusban a Müpában adtak sikeres koncertet, szeptemberben a Városligetben léptek fel.

    A zenék és a szövegek többségét Pálvölgyi Géza írta, mellette Madarász Gábor szerepel a zeneszerzők, az Easttel hosszú éveken át együtt dolgozott Márkus József pedig a szövegírók között. A Sziget borítóján az East képi világát meghatározó képzőművész, Szurcsik József festménye szerepel.

    "A stúdiólemez 46 perc hosszú, szünetek nélkül, egy egységes világot fejez ki, mind az ötünk eddigi munkásságát tükrözi. Úgy nevezem, hogy léleklemez. A címadó dal, A Sziget arról szól, hogy mindenki vágyik egy még felfedezetlen helyre" - mondta korábban Pálvölgyi Géza az MTI-nek. A duplalemez második darabján az iLand 2021-es koncertjének hanganyaga hallható.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO