Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

III. Kenyérlelke fesztivál, Augusztus 20

2017. augusztus 17.

Kenyérlelke fesztivál nagy hatásfokkal kapcsolja össze az otthon sütő anyukákat, apukákat a Michelin díjas séfekkel, borkészítőkkel, gasztróbloggerekkel, és az értékek iránt elkötelezett szponzorokat a vásárló tömeggel.

Augusztus 20-án reggel 10-18 óráig megrendezzük aharmadik, hagyományosan kenyeret készítők találkozóját Budapesten.
 
A Kenyérlelke fesztivál kulturális szempontból egy fontos gasztronómiai esemény. Az igazi kenyérsütésben jártas emberek és az egész pékszakma legjavát vonultatja fel és a kenyér egyszerűségéhez mérten ingyenes, mindenki számára nyitott találkozó.
A kenyér ősidők óta a legfontosabb alapélelmiszerünk, ami nem véletlenül a legtöbb kultúrában az élet, a család, a termékenység szimbóluma. Épp ezért tartjuk fesztiválunkat az államalapítás és új kenyér ünnepén augusztus 20-án, ami a legrégibb magyar ünnepnap.
 
A fesztivál kulturális erejét mutatja, hogy minden évben nem csak a gasztronómiára szakosodott orgánumok számolnak be róla, hanem az összes fontos magyar televízió híradója jelen van és a piacvezető internetes újságok is címlapokon foglalkoznak az eseménnyel.
 
A találkozó fő célja ezúttal is, hogy a kenyér szerelmeseit összehozza évente egy alkalommal egy nagyszabású családi rendezvényen, ahol megismerhetik egymást, kicserélhetik tapasztalataikat és bemutathatják a nagyközönségnek termékeiket.
 
A rendezvény idén először a MOM kulturális központ kertjében kerül megrendezésre, így a fesztivál most már egy igazán nagyszabású, minden korosztály számára színes programokat kínáló, fontos kulturáliseseménnyé nőtte ki magát.
Törekszünk arra, hogy visszaemeljük a köztudatba az igazi kenyér fogalmát, készítésének változatait és eredeti ízeit.Ennek megfelelően alakítjuk ki a programokat, ezen a napon minden a kenyérről szól: a gyerekek játékos formában tanulhatják meg a kenyér és péksüteményeknek a készítését, a felnőttek pedig a számtalan szórakozási lehetőség mellett egy versenyen is résztvehetnek.
 
A találkozóra és versenyre csak olyan kenyereket várunk, amelyek természetes alapanyagokból és kovásszal készültek!
A találkozó alkalmával ezúttal is megrendezünk egy versenyt két osztályban.
A profik közé idén is Magyaroszág legjobb kenyereit sütő pékségeit hívjuk meg, de elfogadunk nevezéseket is. A rangos gasztronómiai zsűri döntése alapján a biztos meghívottak a következők: Pipacs, Pékműhely, Jacques Liszt, Marmorstein, Panificio il basilico, Artizán, Kiskovász pékség, Királypék, Inez bagel shop, Csepregi pékség, The Mill, Panel pék, Innió étterem, G&D kézműves pékség.
Az otthon sütők kategóriájába pedig bárki jelentkezhet, aki nem cégszerűen süt kenyeret.  A tavalyi tapasztalat alapján, mivel ebben az osztályban túl sok volt a jelentkező, ezért egy előre meghírdetett időpontban előselejtezőt tartunk, így augusztus 20-án már csak 15-20 otthon sütő szállhat versenybe!
 
Az erőpróbán négykategória van, amiben szabadon indulhat bárki.Ez a félbarna kenyér, a teljes kiőrlésű kenyér, a bagett és a croissant. A legjobbnak találtatott alkotásokat a szakmai zsűri oklevéllel jutalmazza. Mind anégykategóriában csak egyetlen jelöltet illet meg a zsűri elismerése, aki ezt az oklevelet egy évig szabadon használtatja, egészen a következő versenyig bezárólag.
 
A zsűri tagjai idén: Molnár B Tamás(a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke, a GaultMillau Magyarország Étteremkalauz főszerkesztője), Rosenstein Róbert(séf, Rosenstein étterem), Pesti István (Platán étterem), Vonberg Frigyes (Bocuse d’or) Limara(Libor Mária, makói gasztróblogger, a leghíresebb otthon sütő), Cristian Maurice (a Ferrandi Paris világhírű pékiskola okatója), Mike Zakowsky amerikai kézműves pék.
 
A tavalyi versenyhez hasonlóan tervezünk értékes ajándékokat is átadni a legjobbaknak, ezzel is jelezve a találkozó magas színvonalát. Az otthon sütők osztályában például, a Félbarna kategória győztese a Miele Kft jóvoltából egy Miele CulinArt Gourmet sütőt kap, amely kategóriájában a világ legjobb sütőjének számít. Szponzoraink és támogatóink segítségével szeretnénk még bővíteni a győzteseknek járó ajándékok sorát.
Mivel a Kenyér Lelke fesztivál a verseny mellett egy fontos augusztus 20-i helyszín kíván lenni, ezért idén is egész napos programokkal készülünk a látogatók szórakoztatására. A zenei színpadon óránként váltják egymást majd a népi és világzenei zenekarok: Besh o droM, Lakatos Mónika Folk Trió, Creme de la pop, Broders, Couple.
A gyerekek játékos formában készíthetnek kis kalácsokat és briósokat a Miele gasztró szigetén, ahol a Jacques Liszt és az Artizán pékség is tart workshopot felnőtteknek a kovászos kenyér és a tarte készítéséről.
Egy eredeti, hordozható malom és egy kemence biztosítja a hagyományos sütő eljárások bemutatását.
 
A megszokott magas színvonalon kínálunk ételeket, italokat az érdeklődőknek!
Az Anyukám mondta! (Encs) étterem világszínvonalú ízeivel lesz jelen,a Leo kertikonyhával készít kenyérre valókat. Fröccsök és jó borok a Bortársaság jóvoltábóllesznek, a Balkezes sörfőzde kézműves söröket kínál, a Superjuice pedig egészséges hűsítőket.
 
 
http://www.kenyerlelke.hu/
 
 

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO