Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Húsvéti Kenyérlelke Fesztivált rendeznek vasárnap a Fény utcai piacon

2024. március 22.

Húsvéti Kenyérlelke Fesztivált rendeznek vasárnap délelőtt 10 órától a fővárosi Fény utcai piac közösségi terében.

    Az ingyenes fesztiválon számos ismert pékség mutatkozik be a közönségnek, de lesznek kistermelők, tartanak kalács-workshopokat és az érdeklődők válogathatnak a minőségi sonkák között is - közölte a II. kerületi Polgármesteri Hivatal.
    Mint írták, a szervezők célja összehozni a kenyér szerelmeseit, hogy az emberek kicserélhessék tapasztalataikat, megoszthassák másokkal egyedi fortélyaikat, vagy csak nézelődjenek, kóstolgassanak. A szervezők szeretnék visszaemelni a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit és magyar hagyományát.
    A rendezvényen a főszerepet a kenyér, a kalács és egyéb péksütemények mellett a közelgő húsvét okán a sonka kapja, de a tojás is szerepet kap, valamint kézművesek sora vonultatja fel termékeit.
    A húsvéti kalácsversenyre bárki nevezhet saját kalácsával, az indulókat ismert személyekből álló zsűri értékeli: Szabadfi Szabolcs, azaz Szabi a Pék, Cseperkáló József, a Panelpék tulajdonosa és Ormós Gabriella pék, a Kovász Labor blog szerzője.
    A zenei színpadon utcazenészek váltják egymást a nap során.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO