Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Hol lesz dömping pünkösdkor?

2019. május 30.

32 százalékkal nő a belföldi turizmus forgalma tavalyhoz képest a pünkösdi hosszú hétvégén. Átlagosan 46 ezer forintot fizetünk foglalásonként, a SZÉP-kártyások viszont csaknem ennek dupláját. Gyula, Siófok és Eger a legvonzóbb úti célok a vendégek körében. Az élményturizmus éllovasai az egri vár, a Nyíregyházi Állatpark és a Festetics-kastély.

A soron következő, pünkösdi hosszú hétvége a negyedik extra üdülési lehetőség az évben. A Szallas.hu foglalási adatai alapján 32 százalékkal nő a forgalom a tavalyi év pünkösdi időszakához képest. Az átlagos foglalási érték 46 ezer forint ezen a hosszú hétvégén. SZÉP-kártyás fizetést a vendégek 14 százaléka jelölt meg előzetesen, esetükben a foglalás átlagértéke jóval magasabb, 86 ezer forint. „Az adatbázisunkban azt látjuk, hogy a SZÉP-kártyások jellemzően hosszabb kikapcsolódást választanak – magyarázta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere. – Esetükben 2,24 éj a foglalás átlagos hossza, míg a többieknél 1,94 éjszakára szól.

A legdrágább üdülés közel 1 milliót kóstál, a legolcsóbb mindössze 2500 forintba kerül. A foglalások zöme apartmanba (27,4%), vendégházba (23,4%) és panzióba (15,7%) szól. Sokan útra kelnek majd: Gyula, Siófok és Eger szálláshelyei megtelnek pünkösdkor. A legvonzóbb belföldi úti célok között van Szeged, Hajdúszoboszló, Balatonfüred és a főváros is. A települések előkelő top tízes népszerűségi listáján még Sopron, Nyíregyháza és Keszthely kaptak helyet. „Heves, Veszprém és Somogy megye részesednek legnagyobb arányban a foglalásokból” – tette hozzá a szakember. A felfedező kedvű vendégek a Szallas.hu kedvezménykuponjai közül legtöbbször az egri várba, a Nyíregyházi Állatparkba és a Festetics-kastélyba szólót töltötték le, de a Veszprémi Állatkert, a gyulai vár és a Zalakarosi Fürdő is az élbolyban szerepelnek. „Számos partnerünk készül extra programokkal, hogy a kicsiknek és a felnőtteknek is kedvezzenek. Ilyenek például a kézműves foglalkozások, az arcfestés, a bohóc show a gyerekeknek, vagy a borvacsora, grill és koktél a felnőtteknek – avatott a részletekbe Keresztes Nóra. 

Top 10 belföldi turisztikai attrakció

  1. Egri vár
  2. Nyíregyházi Állatkert
  3. Festetics-kastély
  4. Veszprémi Állatkert
  5. Gyulai vár
  6. Zalakarosi Fürdő
  7. Visegrádi Fellegvár
  8. Miskolctapolca - Barlangfürdő
  9. Tisza-tavi Ökocentrum
  10. Siklósi vár

Top 10 külföldi úti cél

  1. Zakopane
  2. Székelyudvarhely
  3. Tusnádfürdő
  4. Torockó
  5. Rakovica
  6. Prága
  7. Krakkó
  8. Szováta
  9. Parajd
  10. Pag

Előrejelzés augusztus 20-ra

Fogynak a lehetőségek a második nyári, extra hosszú hétvégére is: az államalapítás ünnepekor négynapos pihenőre mehetünk és ezt ki is használjuk. „A legkelendőbb ajánlatok Hajdúszoboszlón, Szegeden, Siófokon, Egerben és Debrecenben találhatók” – mondta Keresztes Nóra. A marketingmenedzser azt is hozzátette, hogy az előfoglalási adatok alapján Gyula, Nyíregyháza, Budapest, Balatonfüred és Pécs is tumultusra számíthat nyár végén. A külföldi úti célok közül Torockó, Prága, Korond, Déva és Zadar a legkeresettebbek.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO