Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Hó végén megtudod, milyen az illatos, fűszeres falusi élet!

2018. szeptember 21.

Kedves, családias, bájos és mellőz mindennemű nagyzolást. Ez a szigetmonostori PirosLábos Fesztivál, ami idén szeptember 29-én tárja szélesre a kapuit a vendégek előtt.

Az egynapos kulturális és kulináris fesztivál célja, hogy örömünneppé emelkedjen a szigetmonostori élet. A rendezvénynek - immár ötödik alkalommal - Szigetmonostor macskaköves Fő utcája ad otthont. Itt várja látogatóit a Beugró, a Bolhapiac, a Helyi termék udvar, a Játszani-látszani udvar, a Kertbarátok udvara, a Levendula udvar, az Ínyencségek udvara, a Menyegzői udvar, a Meseudvar, a Nagyszülők udvara, az Öreg Ház Ízei tanyácska, a Régimódi udvar, a Sportudvar, a Textilológus udvar, a Plébánia, a Református és a Katolikus templom. Lesz bölcsész divatbemutató, mesekuckó, teaház, kreatív írás, kiutat mutató labirintus, pónilovaglás, parasztolimpia, és játszunk, sok mindennel, sokféleképpen – hiszen a rendezvény idei motívuma a játék, amely fel-felbukkan és vissza-visszatér a nap folyamán.

A rendezvény látogatói kézműves finomságokat, helyi, hagyományos ízeket kóstolhatnak, egy helyi ökotudatos gazdaság fortélyait leshetik el, illetve meseszép portékák közül válogathatnak a vásári forgatagban.

A zenei paletta ugyancsak színesnek ígérkezik: lesz népzene régi stílusban és új köntösben, de klasszikus, country, jazz és rock éppúgy. Fellépnek a Zuboly, Oravecz György és barátai, helyi zenészek továbbá helyi zenészek barátai...

Jó tudni

• A fesztiválra való belépés ingyenes, regisztráció nem szükséges.

• Szigetmonostor egy bájos falu Budapesttől 25 km-re, a Szentendrei-szigeten. GPS koordinátákkal leírható, műholdképen fellelhető, de kézzelfoghatóan csakis a Dunát komppal átlépve, ide betoppanva válik személyessé és nagyon is szerethetővé a látogató számára.

• A rendezvény megközelíthető Szentendre és Dunakeszi felől autós komppal, Szentendre belvárosából gyalog, komppal és elektromos busszal, valamint a Tahi hídon keresztül közúton.

Bővebb infó

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO