Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Háromszoros magyar matcha rekord született a Kálvin téren

2022. október 20.

Egy merész gasztro-kulturális témában született háromszoros magyar rekord a Kálvin téren. A tradicionális japán teaművészet eszközeit az eredeti méret hétszeresére nagyították fel a szervezők. Hazánk legnagyobb csészéjét és matcha habosító eszközét regisztrálták, valamint az ezekkel készített tea mennyisége is hazai csúcsot döntött.

A népszerű Kálvin téri teázó, a Matcha Tsuki elkötelezett híve a matcha tea fogyasztásnak, ami az egészségre gyakorolt pozitív hatásai és különleges íze miatt egyre népszerűbb szerte a világon. A tea szerelmesei egy egészen elképesztő ötletet találtak ki. A japán teaművészet eszközeit a chawant (ejtsd: csáván) és a chasent (ejtsd: császen) egy magyar kerámiaművész közreműködésével gigantikus méretűre nagyították fel. A 90 cm átmérőjű, 45 cm magas és közel 80 kg-os csészét és 70 cm hosszú bambusz teakeverőt Őexc. Otaka Masato, Japán magyarországi nagykövete és egy Urasenke teamester, Rajzó-Kontor Kornélia leplezte le a nagyközönség előtt. A hatalmas eszközökkel a normál adag matcha tea ötvenszerese készült el, amivel a legtöbb egyben elkészült matcha teájának rekordját is megdöntötték. A hatalmas chawant és chasent bárki megnézheti a Kálvin téri Matcha Tsukiban.
Az ihletet egy 800 éves japán hagyományból, az  Ouchamori fesztiválból merítették, mely során a Nara városában található Saidaiji templom szerzetesei több körülbelül 40 cm átmérőjű csészében készítenek teákat a látogatóknak, melyeket előtte Buddhának ajánlanak. A látogatók a teákat körbeadva, egymást segítve isznak az óriás méretű csészékből, hogy ezzel szimbólikusan mind eggyé váljanak Buddha előtt.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO