Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Három napon át kínál programokat az Európai Bordalfesztivál Pécsen és Villányban

2023. szeptember 19.

Öt ország énekegyüttese, több néptánccsoport és zenekar, sztárvendégként pedig Miklósa Erika és Horváth István operaénekes lép fel a 27. alkalommal megtartott - Pécsen és Villányban zajló - Európai Bordalfesztiválon szeptember 22. és 24. között.

    A 12 Villányi prémium bormustrával kiegészülő rendezvényen a házigazda Pécsi Férfikar mellett a Boghese e Ammentos Szardíniáról, a Mercury-Order Choir Svédországból, a Danubius Octet Singers Szlovákiából, a Vocal group DOMEN Szlovéniából, továbbá a Pécsi Szimfonietta, a Vivat Bacchus, a Zengő Együttes, a Misina Néptáncegyüttes, a Somogy Zenekar és a Pécsi Ércbányász Koncertfúvószenekar is bemutatkozik a közönségnek.
    Pénteken a villányi pincesoron vonulnak fel az együttesek, majd a népszerű, vörösborairól híres borvidék pincéiben adnak koncerteket.
    Szombaton gálakoncerten hallgathatja meg a pécsi Kodály Központ közönsége a résztvevő együtteseket és a két sztárfellépőt, Miklósa Erikát és Horváth Istvánt. Az est első felében a fesztivál résztvevői szórakoztatják bordalokkal a közönséget, valamint az I. Bordalnok Énekverseny győztesei énekelnek, a koncert második felében pedig a Pécsi Szimfonietta önálló produkciója következik, amelyet a Bartók Béla Férfikar, az egyesített férfikarok és a zenekar közös műsora zár.
    A gálakoncertet megelőzően tizennégy villányi pincészet termékeinek bemutatásával tartják meg a 12. Villányi prémium bormustrát a Kodály Központ aulájában.
    A fesztivál zárónapjának délelőttjén a Villány-Siklósi Borút településein adnak koncerteket a résztvevők, majd délután a pécsi Széchenyi téren a Bor és Dal Ünnepén, szüreti felvonulással borkóstolással és a Népek bordalai és táncai című rendezvénnyel zárják a programsorozatot.
    A rendezvényről további részletek itt érhetőek el.

 

 

 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO