Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Hantai- és Reigl-festmény, Kossuth-étkészlet az idei Art and Antique vásáron

2024. február 05.

Negyven galéria több ezer alkotással, köztük Hantai Simon és Reigl Judit egy-egy festményével, valamint Kossuth Ferenc ezüst étkészletével várja az Art and Antique kiállítás és vásár a látogatókat február 29. és március 3. között Budapesten, a Bálnában.

    Az Art and Antique idén is szervez online jótékonysági árverést, ebben az évben az Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány javára gyűjtenek - olvasható a szervezők hétfői közleményében.
    Mint írják, a klasszikus és kortárs képzőművészeti eseményen a Kálmán Makláry Fine Arts Galéria állítja ki Reigl Judit 1955-ben készült, Fekete Robbanás című alkotását, amely művészettörténeti és műgyűjtői szempontból is kiemelkedően érdekes. A magyar kortárs festészet nemzetközi szinten is elismert alakjának ez a festménye az életmű egyik legfontosabb korszakában született. Párdarabjai a New York-i Metropolitan múzeum, Guggenheim és Modern Művészeti Múzeum (MoMA), valamint a párizsi Pompidou központ gyűjteményét gazdagítják.
    Az Initio Arts & Design a leghíresebb magyar absztrakt festő, Hantai Simon egyik festményével érkezik a magyar műtárgypiac éves seregszemléjére. A mintegy 100 millió forintot érő, 1971-es alkotás több mint 50 év után került elő egy franciaországi magángyűjteményből - emelik ki a közleményben. Hantai Simon eddigi rekordja 1,4 milliárd forint volt, amit egy külföldi aukción fizettek ki egyik művéért, festményei nemrég a párizsi Louis Vuitton alapítvány kiállításán, valamint a világhírű Gagosian Galériában Rómában, Budapesten pedig a Műcsarnok Reigl Judit-kiállításán, valamint a HAB csoportos kiállításán voltak láthatók - teszik hozzá.
    A Nemes Galéria többek között Batthyány Gyula életművének egyik legjelentősebb alkotását, a Vihar a lóversenyen című festményt hozza el a vásárra. A kép közel 100 évig lappangott, és egyike Batthyány legmodernebb, az art deco jegyeit magán viselő műveinek. A festmény korábban egy amerikai olajmágnás tulajdonában volt.
    A festmények mellett bútorokat, szobrokat, antik könyveket, ékszereket és szőnyegeket is láthat a közönség.
    A Nudelman Numismatica standján Keserü Ilona két szőttese is látható lesz, amelyek az 1979-ben készült, Megyünk Szentendrére című alkotás alapján születtek. Emellett itt állítják ki a Kossuth-család címerével díszített, 12 személyes étkészletet. A közlemény szerint az eredeti, szarvasbőrrel bevont, négyfiókos fadobozban őrzött 230 darabos ezüst étkészlet Kossuth Ferenc (1841-1914) egykori kereskedelemügyi miniszter tulajdonában lehetett, az értéke pedig 16,5 millió forint.

 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO