Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Hamarosan nyílik a 39. Magyar Sajtófotó Kiállítás

2021. július 13.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya által rendezett kiállítás július 15-én nyílik a Műcsarnok kültéri lépcsőin.

„Ez már a második alkalom, hogy így kell kezdeni tájékoztatónkat: rendhagyó idők rendhagyó megoldásokat kívánnak” -  hangsúlyozták a szervezők.

Bánkuti András és Szigeti Tamás kiemelték: A 39. Magyar Sajtófotó Pályázat szervezői minden igyekezetükkel azon voltak, hogy a körülményekhez alkalmazkodva, az online technika segítségével, a megszokott színvonalon végezhesse el a nemzetközi zsűri a munkáját és bírálja el a tavalyi esztendőről beküldött pályaműveket. A COVID-19 vírus okozta járvány és a szükséges, ámde a mindennapi életet megnehezítő intézkedések miatt a pályázat beadási határideje is februárra csúszott és idén a zsűrizés élő közvetítését is nélkülözni kellett. De az egyes fordulók állását, a még versenyben maradt képeket közzétettük a sajtófotó weboldalán, ahol – a visszajelzések szerint – a folyamatot sokan figyelemmel is kísérték.
A zsűri számára is új helyzetet teremtett a járvány, nemcsak a budapesti személyes találkozót kellett nélkülözniük a közös munka során, hanem három időzónán át a 7 óra különbséget is egyeztetniük kellett.
Minden zsűritag helyesnek tartotta, hogy a vírussal kapcsolatos képeknek nem nyitottunk külön kategóriát, és a pályaművek igazolták döntésünket, hiszen a képek változatosan mutatják be, hogy a járvány életünk minden területére befolyással van.
A pályázat anyagából nyíló 39. Magyar Sajtófotó Kiállítást idén szabadtéren rendezzük meg, hogy minden érdeklődő biztonságosan, az előírásoknak megfelelő körülmények közt élvezhesse a tárlatot.
Köszönjük a résztvevőknek, hogy bíznak bennünk és közös erővel támogatják a magyar fotóriporter szakma legnagyobb seregszemléjét. Idén a tavalyinál többen pályáztak, több, mint ezer képpel növekedett a beadott fotók száma. A pályázat (tudomásunk szerint) az egyetlen hazai kulturális rendezvény-sorozat, amelyet 39 éve, alapítása óta töretlenül, minden évben megrendezünk.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO