Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Hair és Klezmer a Vajdahunyadvári Fesztiválon!

2017. július 19.

A 26. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál a hagyományos komolyzenei koncertek mellett idén két különlegességgel is várják a vájtfülű közönséget.

 Július 24-én igazi hűsítő nyári csemegének ígérkezik a Musica Sonora Kamarazenekar és a Semmelweis Kórus koncertje, melyen a világ egyik valaha volt legsikeresebb musicalje, a HAIR csendül fel Pejtsik Péter klasszikus - szimfonikus átdolgozásában. (A mű a legelső, 1967-es színpadi változat alapján íródott.) A HAIR musical ilyen formában elkészített átirata egy nagyszabású zenei vállalkozás, amelyet méltán nevezhetjük korszakokat és műfajokat ötvöző remekműnek! Pejtsik Péter az After Crying zenekar alapító tagja, a legkeresettebb hangszerelők egyike, aki 2002-es Berlini Filmfesztiválon 'Special Prix Europe' díjat is nyert az After Crying tagjaival közösen írt zenéje, mely a "Torzók" című, Oscarra jelölt filmhez készült.

Az est karmestere Illényi Péter lesz.

A fesztivál másik idei újdonsága a Sabbathsong Klezmer Band koncertje lesz. Az együttes szlogenje sokat elárul arról, hogy mire számíthatunk: „Több mint klezmer…” Műsoraikban a tradicionális kelet-európai instrumentális klezmer mellett felcsendülnek héber és jiddis dalok, musicalrészletek, világslágerek, sőt orosz zsidó- és cigány dalok is. Közreműködik: Beke Farkas Nándor hegedűn és a Kossuth-díjas Ökrös Oszkár, a cimbalom Paganinije.


További információ: www.vajdahunyad.hu

      

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO