Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Ha végre kiköt a nyár a Balatonnál (merész júliusi ajánlás, hedonistáknak)

2018. július 05.

Szezon szó ide vagy oda, már végigolvasni is élvezetes, mennyi mindent tartogat nekünk a július első fele. Egyszerre több helyen is lenne az ember, a stranddal együtt meg aztán végképp. A lenti programok szerencsére ezt sem zárják ki, sőt, ha szerencsénk lesz az idővel, a legjobb tippnek tűnik Balatonfüreden betérni a legújabb Anjuna fagyizóba, a Pláne teraszán Burgert markolva megnézni a VB döntőt, Kontor Tamásra ringatózni Aperol spritz-el, vagy belekóstolni a Lavender Terasz nyári étlapjába.

Mindenmentes jégkrémek Balatonfüreden

Július elején megnyitott a balatoni Anjuna, sok-sok színes finomsággal. Szabó Milán és Szalay József három éve Goán, az Anjuna tengerparton határozták el, hogy profi pókerjáték helyett ezután jégkrémből fognak megélni. Ám a porból készült olcsó pálcikás helyett sok gyümölcsöt tartalmazó, tej-, glutén- és adalékmentes jégkrémet akartak készíteni. Nem kevés próba és fejlesztés következett, de az eredmény kifejezetten Balatonfüredre kívánkozik. "Nagy álmunk válik valóra azzal, hogy az Indiai-óceán partjairól indult történetünket most a magyar tenger mellett, veletek írhatjuk tovább" - mondja Milán és József a nyitásról.

A Bölcső a Plánéban (Július 13-14-15. Badacsonytomaj, Pláne Badacsony borterasz)

Van a 11. kerületben egy zseniális kis kézműves söröző, a Bölcső Bar & Food. Remek érzékkel válogatott sörökkel a csapokon és olyan bisztrókonyhával, hogy több se kell. Először csak az tűnik fel, hogy az átlagnál több a badacsonyi bor, aztán pár látogatás után véletlenül akár az is kiderülhet, hogy az egyik tulajdonos badacsonyi. Most először hazamennek egy hétvégére és viszik magukkal a Bölcsőt is. A Bölcsőt teljes egészében. Három csapon hatféle sör folyik majd váltásban a Mad Scientist főzdétől, illetve a Bölcső Bar & Food-tól, három lapon pedig három burger serceg majd.
A sörök:
- Liquid Cocaine (dupla IPA)
- Mango Bay (mangó-milkshake Pale Ale)
- Tokyo Lemonade (witbier yuzuval)
- Apricot Madness (sárgabarackos Gose)
- Chill Haze (New England IPA és maracuja)
- Bölcső Brew Crew: Busó
Az utolsó egyrészt egy füstös Bak, közelebbről pedig az utolsó hordó a világon ebből a sörből, szóval akár a zarándoklat is ér miatta. Ezeket a söröket párosítják majd a srácok a burgereik mellé, a Pláne Badacsony borterasz pedig természetesen hozzájárul mindehhez majd a burgerekhez mérhető kőkemény vulkanikus borokkal.

Lavender Terasz  (Balatonvilágos)

A Balaton legkeletibb csücskében nagy dolgok vannak készülőben. Először is messze földön nem találni olyan steak étlapot, ahol a wagyutól kezdve a balatonfenyvesi angusig a steakek teljes világa megismerhető, és ahol Te magad választhatod ki a vitrinből a húst, amit megsütnek. Másodszor az udvarban télen-nyáron működő pizza kemencéből a környék legjobb pizzái kerülnek elő. Most új séffel erősítenek a nyárra, aki a régi klasszikusok meghagyásával álmodott új étlapot: frisset, szezonálisat. Próbáld ki Te is!

 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO