Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Gyurma workshop és éjféli zseblámpás múzeumi séta is lesz a Ludwig Múzeumban

2023. június 11.

Gyurma workshop, közös plüsstotem-építés, szubjektív tárlatvezetések és éjféli zseblámpás múzeumi séta is várja a látogatókat a Ludwig Múzeumban június 24-én, a Múzeumok éjszakáján.

    Az újonnan nyílt időszaki tárlat, A cukiság faktor című nemzetközi válogatás egy, a nemzetközi művészeti életben is aktuális témát, a cukiság fogalmának átalakulását, és az így kialakult újfajta esztétikai fogalmat próbálja értelmezni. A kiállítást Csepelyi Adrienn, majd Szapora Márk esztéta szubjektív tárlatvezetésén, egy gyurma workshopon és korai Walt Disney-rajzfilmeken keresztül fedezheti fel a közönség, Tóth Balázs Máté képzőművész közreműködésével pedig egy plüssállatokból álló, nagyméretű installáció megvalósításában is részt lehet majd venni.
    A Boris Lurie & Wolf Vostell. Művészet a Soá után című kiállítás az egyéni és társadalmi traumák, valamint az emlékezet témáját egy művészbarátságon keresztül vizsgálja. A téma mélyebb megértését Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus vezetése segíti majd. A kiállítótérben közös alkotásra is invitálnak a szervezők: egy közösségi kollázs elkészítésében lehet részt venni.
    A Ludwig Múzeum gyűjteményében szereplő műveket bemutató Időgép című válogatásban Ott Anna és Grecsó Krisztián beszélgetését lehet meghallgatni a családi történetek fontosságáról, valamint levetítik a George Orwell 1984 című regényéből készült filmet, éjféltől pedig zseblámpás múzeumi sétát szerveznek.
    Mindezeken túl ki lehet majd próbálni a METU hallgatói által tervezett különleges játékokat, társasjátékokat, amelyeket a kiállítás műtárgyai inspiráltak, de a szokásokhoz híven élő DJ-szettel is készülnek a múzeum teraszán.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO