Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Glamping 6.0

2019. május 22.

A glamping mozgalom hazai úttörője, a noszvaji Nomád Hotel & Glamping május 26-án immár hatodszor bizonyítja be, hogy lehet más a kempingezés: kényelmes és sikkes, jóleső lazulással, pokrócon pihenéssel.

A glamping mozgalmat 2013-ban indította el Magyarországon a noszvaji Nomád Hotel & Glamping. A szó a glamorous és a camping szó összeolvadásából született és olyan kempingezést jelöl, ahol a díszletek szemet gyönyörködtetőek, a bútorok kényelmesek, a kiegészítők hangulatosak és stílusosak. A természetközeli pihenés már köszönőviszonyban sincs a régi, fapados kempingezéssel, a kényelmi faktor beiktatásával újra keresett pihenési formává vált szerte a világon.

A stílusról

A stílus gyökerei a szafarizáshoz nyúlnak vissza, amely az 1900-as évek elején kapott erőre. A szafari szuahéli szó, jelentése: utazni. Amikor Afrikában utazgatni sikké vált, az európai és amerikai turisták kedvét úgy hozták meg az effajta utazáshoz, hogy a szállásokon komoly kényelmet alakítottak ki számukra. A sátrak minden földi jóval el voltak látva, a puha fekhelytől kezdve a luxuságyneműn keresztül a szőnyegekig és régiségekig. A mai értelemben vett glamping esetén a szabály az, hogy nincs szabály. A stílus tető alá hozható egy sátorban, egy kertvégi lakban, néhai sufniban vagy akár egy lakókocsiban, kisbuszban és egy valaha szebb napokat megélt karavánban, a lényeg: a kényelem!

Katt ide, és lesd meg, milyen volt a noszvaji Glamping az előző években. Ha tetszik, amit láttál, és idén te is részt szeretnél venni, regisztrálj itt. (Az eseményre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.)

Étel-ital

A résztvevők élelmezéséről helyi vendéglátóhelyek és a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalom néhány tagja gondoskodik. Standjával jelen lesz a Rosinante Étterem Szigetmonostorról, a Palkonyha Villányból, a Babka Budapestről és az Anyukám Mondta Encsről. A helyi ízvilágot az egri Macok Bisztró és a házigazda Nomád Hotel & Glamping képviseli, a borokról Bolyki Jani és Kovács Nimród gondoskodik. A kutyusok étvágyát a Kudo standján lehet csillapítani.


Hasznos információk

Időpont: május 26., vasárnap, 12.00–18.00
Helyszín: a noszvaji Nomád Hotel & Glamping kertje, 3325 Noszvaj, Síkfőkút utca 5–7.
Dress code: laza, stílusos glampingszett. Kerékpár, pokróc, szalmakalap, kockásing és bármi, amit a műfaj elbír.
Gyerekeknek: A falu híres és megújult Meseerdő programján a legkisebbek sem unatkoznak majd!

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO