Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Frida, az élet múzsája

2022. november 10.

Egy új bemutatón dolgozik a Duda Éva Társulat, ami igazi kuriózumnak ígérkezik az együttes repertoárjában. Duda Éva egy teljesen új koncepció mentén foglalkozik újra Frida Kahlo művészetével és a Nemzeti Táncszínházzal együttműködésben egy különleges és egzotikus előadásra készülnek, amelynek címe Fida, az élet múzsája.

A Duda Éva Társulat égisze alatt már készült egy Frida című zenés színházi produkció a Budapesti Operettszínházzal együttműködésben 2017-ben. Most egy teljesen új, táncra és látványra épülő előadást készülnek bemutatni élőzenével, karneváli hangulatban, cirkuszi és vizuális eszközökkel gazdagítva. Az előadás december 7-én kerül bemutatásra, a rendező-koreográfus Duda Éva.

Frida Kahlo apai ágon magyar gyökerekkel rendelkezik, de elsősorban mexikói kötődése kapcsán ismerik az emberek. Kultusza sokrétű, sokféleképpen kapcsolódnak és vonzódnak hozzá az emberek, ideál, ikon, sztár, akinek életigenlése páratlan volt, pedig élete tragédiák és viharos szerelmek sokaságával volt tele. Sokaknak múzsa, akár női egyenjogúságról, akár művészetről, akár életerőről beszélünk. Az előadás a zene és a táncművészet gazdag kifejezőképességére építve képeken keresztül mesél egy egzotikus álomvilágról, melyben megmutatkoznak a női sors nehézségei és szépségei, szenvedélyes szerelmek, óriási karneválok, egy impresszív kultúra, és Frida életének egy-egy meghatározó pillanata. Nem Kahlo élettörténetét, hanem az élete és a művészete által inspirálódva egy önálló látványszínházi művet mutatnak be, az európaitól merőben eltérő, drámai, mégis színes és élénk világról. Frida ismert és népszerű művész Magyarországon, és az előadás lehetőséget ad, hogy újabb nézőpontokat kapjunk életének és művészetének megértéséhez és elmélyedjünk egy egzotikus, tőlünk távol álló ország és kultúra látvány- és hangulatvilágában.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO