Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Ez a hétvége a bárányoké

2018. december 06.

Tudtátok, hogy a bárányhús nemcsak finom, de egészséges is? Hazánkban azonban rendkívül kevesen fogyasztják. A hétvégén megrendezésre kerülő Bárány Napok célja éppen az, hogy ez tendencia megváltozzon. Országszerte több étterem fog ez alkalomból egyedi, barihusis ajánlattal készülni, a résztvevő éttermek listája folyamatosan bővül. Jelen állás szerint ezeken a helyeken találsz biztosan bárányra.

A bárányhúsról érdemes tudni, hogy az iparilag előállítottakhoz képest magasabb minőségű élelmiszer. A legeltetésnek köszönhetően az állatok a szabadban nevelkednek, mozognak és ezáltal jobb a zsírsavösszetételük is. A legeltetés egyben a környezetre is jó hatással van, a helyben termelés és fogyasztás pedig tovább csökkenti az ártalmas környezeti hatásokat, például a szállítás minimalizálásával. Egészséges, könnyen elkészíthető ételt jelent a bárányhús, amely a közhiedelemmel ellentétben más, olcsóbb húsféleségekkel is versenyképes lehet.

A Bárány Napok egy nagyobb projekt része. A spanyol-magyar multi promóciós program nemcsak a két ország ágazatainak együttműködését jelenti, hanem esélyt ad a spanyol fejlesztések megisme-résére és hasznosítására, valamint a hazai eredmények spanyol kollégák számára való átadását is lehetővé teszi. A program legfőbb célkitűzése, hogy újra ismertté tegye a bárány- és juhhúst a fogyasztók körében. Azzal, hogy a figyelem középpontjába kerül ez az ételféleség, a projekt szervezői remélik, lassan meg fog változni az emberek hozzáállása.

Akik a Bárány Napok kínálatát nem tudják megkóstolni, a www.barihus.hu oldalra ellátogatva számos ínycsiklandó, otthon is elkészíthető receptet találnak, és olvashatnak az európai bárányhús fogyasztási trendekről, valamint a juhtartás pozitív hatásairól is.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO