Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Exkluzív gasztroélmények az OTP Bank Gourmet Fesztiválon

2018. május 14.

A közelgő pünkösdi hétvégén (május 17-20 között) a hazai csúcsgasztronómia mellett egy nagy falatot kapunk a világ legjobb éttermeiből is. A Millenárisra érkező nemzetközi sztárok és hazai gasztroélet jeles képviselői exkluzív ebédeket és vacsorákat is adna, melyekre érdemes mihamarabb helyet váltani, mert a férőhely véges, viszont a kínálat egyszeri és megismételhetetlen.

Lengyelország élvonala
Tavaly mutatkoztak be nagy sikerrel a legjobb hazai konyhák és a vendég sztárséfek által adott exkluzív ebédek és vacsorák, melyekre előzetes regisztrációval lehet jelentkezni. Idén több ilyen lehetőség is nyílik a Gourmet-n. Így például egy Lengyel Bib Gourmand vacsorára hívja a vendégeket Varsó 4 Bib Gourmand minősítésű étterme, az Ale Wino, a Brasserie Warszawska, a Butchery & Wine és a Kieliszki na Próznej. A program különlegessége, hogy az éttermek séfjei ebben a felállásban most főznek közösen először és, hogy a nyolcfogásos menü fogásaihoz az éttermek séfjei és sommelier-i ajánlottak magyar borokat.

A magyar vidék legjobbjai
Tavaly teltházzal és óriási sikerrel indult útjára a Gourmet “vidéki ebéd” sorozata, amelyben a legizgalmasabb vidéki éttermeket mutatják be. Idén is sok száz kilométernyi utazást és rengeteg időt spórolhat meg az, aki jegyet vált a programra, amelyen a ma már zarándokhelynek számító encsi Anyukám mondta, a nagy tiszteletnek örvendő Pesti István vezette tatai Platán, és a régiójuk legjobbjainak számító soproni Erhardt, az egri Macok és a pannonhalmi Viator séfjei járulnak hozzá a minden bizonnyal megismételheteten gasztronómiai élményhez. Az ételeket a séfek által kiválasztott kiváló magyar borok kísérik.

Latin-Amerika legjobb női séfje
Különleges, egyben ritka alkalom, ha egy másik kontinens csúcsgasztonómiájával ismerkedhetünk meg, főleg, ha egy olyan számunkra egzotikus földrészről van szó, mint Dél-Amerika. Ezúttal nem kisebb név ad exkluzív vacsorát, mint Kamilla Seidler, Latin-Amerika legjobb női séfje. A menühöz a séf kérései alapján Kató András, nemzetközi borakadémikus választott természethű borokat.

Mindenből a legjobbat
Tartva magunkat küldetésünkhöz, mely szerint mindenből a legjobbat kínáljuk, azokat az éttermeket is igyekszük bevonni programjainkba, amelyek valamilyen oknál fogva nem tudnak kiállítani a fesztiválon, így ők sem maradnak ki a kínálatunkból” – mondja Nemes Richard, az OTP Bank Gourmet Fesztivál főszervezője. “A legjobb fővárosiakat összegyűjtve, a Baraka, a Csalogány 26, a Mák, a Rosenstein és a St Andrea Wine & Gourmet Bar séfjeit kértük most fel, hogy egy közös vasárnapi ebéd kedvéért látogassanak ki a fesztiválra és készítsenek együtt egy ötfogásos menüt vendégeink kedvéért. Az ebéd különlegessége, hogy borok helyett zöldség- és gyümölcsleveket szolgálnak fel minden fogáshoz, amelyeket szintén a séfek készítenek el gondosan figyelve az ételek és a dzsúzok harmóniájára.

Törökország legjobb séfje
Az elmúlt évtizedben Törökország hatalmas fejlődésen ment keresztül a gasztronómia területén, amelynek fontos része saját értékeik, alapanyagaik újrafelfedezése és azok kortárs feldolgozása, tálalása. E területen abszolút éllovasnak számít Maksut Askar, az isztambuli Neolokal executive séfje, akit az anatóliai konyha modern úttörőjeként tartanak számon. Gyönyörű tányérjaival és kompomisszummentes szakmai hozzáállásával nemzetközi figyelmet vívott ki a Neolokalnak és az országnak egyaránt, amelyet tavaly a The Diner’s Club World’s 50 Best Restaurant listája "a régió felfedezettje" címmel díjazott. Az ország legjobb séfje díjat is elnyerő Askar menüje elsősorban a belső anatóliai régióra koncentrál, az ételek mellé pedig autentikus török borok kerülnek a résztvevők poharaiba.

Exkluzív kaviárworkshop és kóstoló
Két alkalommal is külkönleges programot kínál az OTP Bank Gourmet Fesztivál Szalay Edina, az Arany Kaviár szakértőjének vezetésével. Ezúttal mindent megtudhatunk a kaviárról miközben egy izgalmas sort is végigkóstolhatunk különböző kaviárokból. A fogadó ital egy pohár Moët & Chandon Brut Imperial Champagne lesz, majd sorban Keta lazacikra, szibériai tokhal kaviár, Osetra kaviár, Imperial Gold kaviár és Beluga kaviár.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO