Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Év Fagylaltja verseny 2019 - ezúttal Szombathelyen

2019. május 17.

Május 23-án egy napra a szombathelyi Fő térre a költöznek Magyarország legjobb fagylaltosai: a rendezvénytéren felállított sátorban rendezett versenyen választja ki a szakmai zsűri az Év Fagylaltját.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és a Savaria Turizmus Kft. által szervezett vetélkedés nyilvános, az érdeklődők meg is kóstolhatják az elkészült jeges édességeket, emellett számos program várja a vendégeket. A cukrászdák, fagylaltozók versenyébe olyan fagylaltokkal lehet nevezni, amelyek természetes alap és járulékos anyagokkal, természetes állomány javítóval – pl: szentjánoskenyérmag liszt, guarmag liszt, agar-agar, pektin, illetve ezek keverékei használatával – tejes fagylaltok esetében főzéssel készülnek, lehetőleg tojás felhasználásával.

A szakmai verseny a szombathelyi Fő téren felállított sátorban zajlik majd, itt már reggeltől készülnek a különféle finomságok, a nevezők kézműves fagylaltok, „mentes” fagylaltok és céges gyártók fagylaltjai kategóriában versenyeznek a rangos elismerésekért. Ugyanitt szakmai előadások és bemutatók is lesznek.

Délelőtt 10 órától kóstolhatja meg a nagyközönség az előző évek versenyein díjazott fagylaltokat, az idei versenyre benevezett édességeket délután fél négytől lehet majd megízlelni. A szakmai zsűri mellett helyi „celebek” is részt vesznek a bírálatban, a közönségzsűri tagjainak sorába azon szerencsések is bekerülhetnek, akik megosztják az esemény facebook oldalát. Az érdeklődők 150 forintért válthatnak fagylaltjegyet, ezért egy gombóc finomság jár – a bevételt a szervezők jótékony célra, tehetséges cukrász-fiatalok képzésére fordítják.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO