Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Emir Kusturica és a No Smoking Orchestra Budapesten

2018. május 24.

Emir Kusturica és a The No Smoking Orchestra neve, kultikus filmjei – gondoljunk csak a Macskajaj, valamint A cigányok ideje című filmek zenéjére – és azok hangulatát meghatározó zenei világa mára már mindenkinek ismerősen cseng szerte a világban. Ám a banda sikere nem csupán Kusturica személyéből fakad. A zenészek játéka, ahogy mesterien keverik az ethno és punk rock stílusokat, önmagában is felejthetetlen élményekkel gazdagítja a résztvevőket. Emir Kusturica első sikeres filmjét 1981-ben Do you remember Dolly Bell címen mutatták be, a rendező ekkor találkozott először a csapattal. A közös szimpátia meghozta számukra az együttjátszás lehetőségét. A 90-es években – Jugoszlávia feloszlását követően - , pár éves kihagyás után immár Emir Kusturica and No Smoking Orchestra néven kezdtek ismét játszani. Négy albumot adtak ki, majd 1998-ban elkészítették a Macskajaj című film zenéjét – azóta minden Kusturica film zenéjét ők írják -, ami meghozta számukra a világsikert, mely azóta is töretlen.

A hazai közönség a június 15-én a Hősök terén lehet részese Emir Kusturica és a The No Smoking Orchestra fergeteges hangulatú koncertjének, ahol természetesen az új lemezének a Corps Diplomatique dalai is bemutatásra kerülnek. A koncert a XXIII. Duna Karnevál programsorozat része.

Az előzenekar

Emir Kusturica tiszteletére kivételes zenei élményt nyújtó koncerttel készül az összevont zenekar. Új színben ötvözik a magyar és délszláv autentikus és feldolgozott népzenét. A rendhagyó koncerten közel húsz zenész idézi meg e népzenei világ kincseit. A koncert különlegessége, hogy a zenei élmény mellett, Kricskovics Antal elsöprő erejű koreográfiáját is láthatjuk a Tököli Délszláv Táncegyüttes előadásában.

Bővebb infó és jegyek

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO