Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Elkészült Buda étlapja!

2019. december 18.

A Kés-Villa-Buda 12 étterme összeállította a budai vendéglátás legautentikusabb étlapját, tele tradicionális fogásokkal. Az étlap célja, hogy olyan körképet adjon, ami megmutatja, mit tud a 21. században a hagyományokon alapuló, őszinte budai konyha.

A szeptemberben megalakult, 12 budai éttermet tömörítő Kés-Villa-Buda összeállított egy olyan, tizenkét fogásos étlapot, amely a magyar konyha legjavát tartalmazza, s amelyben a fogások mindegyike egy-egy egyesületi tagtól származik. Mindezt úgy, hogy az a hazánk ízeire fogékony külföldi látogatókat is segítse a tájékozódásban. Ilyet nem eszel máshol! Ez az az étlap, amely megmutatja, hová érdemes menni egy-egy magyar klasszikusért. Lépten-nyomon felmerül ugyanis a kérdés: hol ehet az ember rendes húslevest, hol a legjobb a vadas, a rakott burgonya, a borjúpaprikás, hol érdemes csülköt kérni és hova kell elzarándokolni egy tisztességes túrógombócért. A BUDA ÉTLAPJA megadja a választ, és útvonaltervet ad mindenkinek, aki felfedezné a budai gasztronómia legjavát. Nevezhetjük Best Of Budának is: az egyesület tagéttermei ugyanis azt az ételüket írták BUDA ÉTLAPJÁRA, ami slágernek számít törzsvendégeik körében, másképp fogalmazva, amit ha levennének kínálatukból, minimum lázadás törne ki. Ezek a receptek apáról fiúra, családról családra öröklődtek, és a mindenkori vendég adta rájuk az Áment.

Vidd el, add tovább!

BUDA ÉTLAPJA megtalálható ezentúl mind a tizenkét egyesületi tag asztalán, elvihető, továbbadható. Sőt, továbbadandó! De akár egy Airbnb-szoba falára is hasznos lehet kitűzni, segítve így azokat, akik nyitottak az autentikus budai, vagy ha úgy tetszik, magyar gasztronómiára. Ami az autentikusnak nevezett, szóróanyagként is értelmezhető BUDA ÉTLAPJÁN szereplő ételeket illeti: nincs újragondolás, de átgondoltság van. Átgondoltság a tradíciók megvalósítása terén, felhasználva a modern konyhatechnológiákat, így tökéletesítve a recepteket. Átgondoltság a tálalás terén: a nagymama nem biztos, hogy így tálalta volna, de hát részben ezért járunk étterembe. És átgondoltság a minőségi, hazai alapanyagok használata terén, amely szólamot ma már sokszor és sok helyről hallhatjuk – kérdés, hogy ez valóban minden étterembe látogató számára alapvetőség-e ma már, legyen szó hazai vagy külföldi vendégről.

Bővebben a Kés-Villa-Buda összefogásról 

A Kés-Villa-Buda tizenkét budai éttermet (Jardinette - Budai Gesztenyés Nagyvendéglő - Mezzo Music Restaurant - Spíler Buda - Náncsi néni vendéglője - Földes Józsi vendéglője - Hadik - Schieszl Vendéglő és Borház, 1896 - Émile - Kéhli - Pasarét Bisztró - Promontor Kertvendéglő) tömörítő egyesület, mely elsődlegesen a budai, polgári vendéglátás és a magyar konyha népszerűsítését tűzte ki céljául. Az alapötlet: a békebeliséget – már ami a rá jellemző étkezési kultúrát, nosztalgikus légkört illeti – visszahozni a divatba. Újra megmutatni annak létjogosultságát, értékeit a mindennapokban – elsősorban a fővárosi (nem csak Budán élő) lakosságnak, másodsorban a Budapesten hétvégéket töltő hazai közönségnek (különös tekintettel a családokra), harmadrészt pedig a külföldi turistáknak, akik keresik az autentikus magyar éttermeket, ahol megismerhetik hazánk tradicionális ízeit és mindemellett magas színvonalú vendéglátásban lehet részük. A Kés-Villa-Buda szerveződésében alapérték a hazai alapanyagok előnyben részesítése, a tradíció tisztelete, az udvarias kiszolgálás és az elégedett, visszatérni kívánó vendég. A tagok számára az is fontos, hogy az egyesületi forma lehetővé teszi számukra a műhelymunkát, a közös gondolkozást olyan kérdésekben, mint a munkaerőhiány, a szakemberképzés, az alapanyag-beszerzés, fenntarthatóság – és így tovább.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO