Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Elkészült a Varázsvölgy Pásztón

2024. január 06.

Elkészült a "Varázsvölgy", a Nógrád vármegyei Pásztó interaktív turisztikai attrakciója: bemutathatóvá tették a középkori malmot, szabadtéri színpadot építettek, nyílt közösségi teret alakítottak ki és felújították a Rajeczky-házat is. 

    Az interaktív turisztikai komplexumot több helyszínen, a Pásztói Múzeum és Romkert közvetlen közelében alakították ki.
    Az európai uniós támogatás segítségével rekonstruálták a műemlék malmot, a Szent Imre téren lévő üres telkeken pedig fogadóépületet hoztak létre, amely a látogatók számára információt nyújt a város és a környék látnivalóiról. A fogadóépület és a Szalai malom között sétány épült, amely lehetőséget ad helyi mesterségek bemutatására, kiállítások, vásárok rendezésére.
    Felújították továbbá az 1989-ben Pásztón elhunyt Rajeczky Benjamin zenetörténész és népzenekutató, ciszterci szerzetes egykori lakóházát; a város első díszpolgárának emlékkiállítását 1992-ben nyitották meg. A közelben kávézó épült, az épületek mellett kialakított teraszról a teljes műemléki terület belátható.     
    A turisztikai komplexumhoz kapcsolódik egy mobiltelefonos applikáció, amely bemutatja a Romkert nevezetességeit, a ciszterci kolostort, az "oskolamester" házát, valamint az Üveghutát.
    Mindemellett rendezvények és szabadtéri mozi lebonyolításához szükséges eszközöket, fény- és hangtechnikai berendezéseket is vásároltak.
    A projekt a Széchenyi 2020 program részeként valósult meg.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO