Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

EKF - Maurer Dóra-kiállítás a balatonfüredi Vaszary Galériában

2023. szeptember 11.

A struktúra tematizálása címmel a magyarországi neoavantgárd kiemelkedő alkotója, Maurer Dóra munkáiból rendez kiállítást szeptember 16-tól a balatonfüredi Vaszary Galéria a Veszprém - Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat (VEB 2023 - EKF) keretében.

    A Vaszary Galéria EKF eseménysorozathoz kapcsolódó kiállítási programja már a 2022-es év folyamán elkezdődött, majd idén a geometrikus absztrakció és a szisztematikus festészet világhírű képviselőinek, a magyarországi művészeti életben már több mint ötven éve meghatározó szerepet vállaló Bak Imrének rendeztek, illetve Maurer Dórának rendeznek tárlatot. 
      Maurer Dóra a magyarországi neoavantgárd kiemelkedő alkotója. "Művészete, pedagógiai és határokon átívelő művészetközvetítői tevékenysége mind a hazai, mind pedig a nemzetközi színtér meghatározó alakjává tette. Nemzetközi hírneve a londoni Tate Modernben megrendezett 2019-es retrospektív kiállításával jutott el eddigi csúcsára" - fogalmaz róla a galéria közleménye.
    Balatonfüreden Maurer Dóra korai grafikai munkáiból, konceptuális fotóműveiből, filmjeiből és festményeiből látható sokrétű válogatás. A tárlat tematikus fókuszát a művész életművének úgynevezett hommage (tiszteletadás) művei adják, a Vaszary-villa 12 kamaratermének bejárása során ezek köré rendezve tárulkozik fel Maurer Dóra több mint hat évtizedes alkotói tevékenységének technikai és mediális sokszínűsége.
    Az egyes termeken áthaladva a néző az életmű alakulását meghatározó kérdésfelvetések mellett a művészettörténeti referenciák sokrétű játékával, az időbeliség bemutatásának különböző lehetőségeivel, valamint a történetek és a narratív struktúrák vizualizációjának és (kor)relativitásának dilemmáival is találkozhat - közölték a szervezők.
    A Zsikla Mónika kurátor által rendezett kiállítás 2024. január 7-ig látogatható a Vaszary Galériában.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO