Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Éjszakai séták indulnak a 90-es évek ikonikus budapesti helyeire

2024. január 26.

A kilencvenes évek budapesti underground életének ikonikus helyeire kalauzolja az érdeklődőket két hétvégén át egy szervezett éjszakai városi séta.

    A Telekom Electronic Beats és a hosszúlépés.járunk? közös programja a Magyar Nemzeti Galéria TechnoCool - Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében című kiállításának kísérőrendezvénye. A másfélórás ingyenes esti sétákat február 2-3-án és 9-10-én rendezik - közölték a szervezők pénteken.
    Mint írták, a séta olyan már nem létező  helyeket mutat be, mint a Kultiplex, a Tilos az Á, a Bahia bolt és a Cha-cha-cha, de érinti a Marilyn Night Club-ot is, végpontja pedig a Madách Imre utcai Központ, ahol az Electronic Beats minden este 18:30 és 22:30 óra között a korszakot megidéző dj-szettel készül.
    "A 2013-ban indult Hosszúlépés projekt Budapest meghökkentő oldalát mutatja be városi sétáival, amelyből jelenleg mintegy harminc féle van. A TechnoCool-kiálltáshoz kapcsolódó mostani séta néhány legendás belvárosi helyre koncentrál, az érdeklődőknek számos érdekes sztorit tudunk elmesélni, amelyek nagyon más aspektusból mutatják be a kilencvenes éveket" - mondta Koniorczyk Borbála urbanista.
    Mint kiemelte, a sétával egyben megpróbálják megjeleníteni, milyen közegben jöttek létre a Magyar Nemzeti Galéria TechnoCool című képzőművészeti kiállításának képei. "Ezek a helyek a kilencvenes években olyan kreatív tevékenységet inspiráltak, amelyre addig nem volt lehetőség. A Kultiplex, a Cha-cha-cha, a Tilos az Á egész napos befogadó térként működött, ahol találkozni és alkotni is lehetett".
    A TechnoCool X Telekom Electronic Beats sétákon Bán Áron történelemtanár; Kéri Gáspár fotográfus, tanár; Kovács Tamás György urbanista, tájrendező-kertépítő mérnök; Szilágyi Adrienn történész és Üveges Bence történész mesél a látogatóknak.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO