Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Egy hónappal tovább látható a Light Art Museum nagy sikerű Superluminal című kiállítása

2024. május 08.

A Hold utcai vásárcsarnokban található LAM második kiállítása az eredetileg tervezett május 20. helyett június 23-ig látogatható. A szervezők hétvégenként speciális esti vezetésekkel is várják az utolsó hónapban érkezőket. 

    Az aktuális kiállítást a korábbinál is nagyobb érdeklődés övezte, a zárásig a látogatók száma meghaladja majd a 200.000 főt, ami nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő eredmény.

    A Superluminal a fényművészet nemzetközi mezőnyéből is válogatva mutatja be ennek a rendkívül népszerű kortárs művészeti trendnek a legizgalmasabb képviselőit és látványos alkotásaikat. A közel negyven alkotó műveinek központi eleme a fény, azonban mind túl is lépnek annak a fizikában használatos definícióján, mely szerint a fény emberi szemmel érzékelhető elektromágneses sugárzás. A művek által felvetett különböző témák új lehetséges nézőpontokat keresnek a láthatóság tartományain belül vagy azokon is túl.

     Az utóbbi években készült vagy kifejezetten erre az alkalomra létrehozott fényobjektek, installációk, interaktív és immerzív fény-/térkonstrukciók alkotói között olyan stúdiók munkáival találkozhat a látogató, mint a londoni Zünc Studio, a New York-i Nohlab, az olasz fuse* vagy a szintén olasz NONE Collective. Több látványos munkával is szerepel a világ legjelentősebb kortárs múzeumainak állandó kiállítója, a New Yorkban élő litván születésű Žilvinas Kempinas, és először lesz látható Budapesten a holland tudományos-művészeti színtér legsikeresebb fiatal tehetsége, Philip Vermeulen kinetikus installációja. A nemzetközi kortárs múzeumok és kiállítóhelyek rendszeres meghívottjai közül mások mellett szerepel még a kiállításon a külföldön élő Csákány István és Csörgő Attila, a horvát Goran Petercol, az orosz származású Vadim Fishkin vagy a fiatal francia Justine Emard.

    A szelekcióhoz egy több, mint 15 részből álló videóinterjú sorozat is készült a kiállítás kurátoraival és a kiállító művészekkel, sőt egy exkluzív katalógus is megjelent. 

    A rendszeres tárlatvezetések mellett a záró hónapban minden pénteken és szombaton 20 órai kezdettel Late Night vezetésekre is sor kerül. A kiállítás kurátorai: Bencsik Barnabás, Szalai Borbála, kurátor asszisztens: Kovács Dalma.

 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO