Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Egy hónap alatt tízezer látogató volt kíváncsi a Pénzmúzeum Panoráma Teraszra

2023. július 24.

A Pénzmúzeum Panoráma Teraszra a megnyitását követő első hónapban 10 ezer látogató volt kíváncsi

    A kiemelkedően magas látogatószám elérését segítette a Múzeumok éjszakájának közönsége is, akkor megközelítőleg háromezer látogatót fogadtak.
    Június 16-án bővült az új attrakcióval a Pénzmúzeum és Látogatóközpont kínálata. A terasszal egy olyan urbanisztikai különlegességet nyújtott át a Magyar Nemzeti Bank a lakosságnak, amely a nyilvánosság előtt - működése közel 100 évében - nem volt látogatható.
    A Pénzmúzeum Panoráma Terasz megnyitásának célja egy unikális épület tereinek szélesebb körű megismertetése: az ebbe az irányba tett első lépés az Évszázados értékünk - Korcsolyapályától a Pénzmúzeumig című új, áprilisban megnyílt időszaki kiállítás volt, amely az ingatlan múltján és jelenén keresztül Sándy Gyula építészmérnökre helyezi a fókuszt.
    A második lépés az ingatlan Széll Kálmán tér felöli tetőteraszának megnyitása. Innen és a körtoronyból lepillantva a vendégeknek lehetőségük nyílik új perspektívából szemlélni a várost. A tetőteraszon egy kávézó is helyet kapott.
    A tájékoztatás szerint az ingyenesen felkereshető Pénzmúzeum Panoráma Terasz idén egylőre a múzeum látogatói számára érhető el. A látogatási idő a Pénzmúzeum nyitvatartásához igazodik.
    A Pénzmúzeum attrakcióinak száma a terasszal háromra bővült. a közlemény szerint érdemes a látogatást a Pénz útja kiállításon kezdeni, ezt követően a Pénzmúzeum Panoráma Teraszról letekinteni a városra, majd elsétálni a Szőke Gábor Miklós által életre hívott Csodaszarvas-szoborhoz.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO