Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Édes dolgok - Csokoládé Múzeum

2020. január 14.

A tél szürke hétköznapjai és a korán beköszöntő esték szinte kívánják, hogy egy kicsit megédesítsük őket. Mivel mással, mint egy falat csábító csokoládéval... vagy inkább sok falat csokoládéval!

Budapesti Csokoládé Múzeum megnyitásával fővárosunk is csatlakozott Európa csokoládémúzeummal büszkélkedő városai közé. A 2004-ben alapított intézmény az árpádföldi Bekecs utca felújított palotájában található. Ebben a múzeumban ingyenes mintákat kóstolhatunk (önmagában ez is elég ok a látogatásra!), megismerkedhetünk a kakaó és csokoládékészítés rejtelmeivel, a gyártás történelmi korú gépeivel, sőt, azt is megtanulhatjuk, hogyan csomagolják az édességeket. A múzeum különleges Praliné-túrájára invitál mindenkit, ahol rengeteg bonbon és édesség kóstolható.

Praliné túra

A két órás túra az épület főbejáratánál, a csokoládé szökőkútnál kezdődik. Minden vendég felszúr pálcikára egy marcipán- vagy csokoládégolyót, amit aztán a csokoládé-szökőkútból bugyogó csokoládéba márt és elfogyaszt. Közös sétát tesznek csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthetik meg a látogatók, illetve csokoládéval kapcsolatos történeteket hallgathatnak meg. Saját csokoládéjukat is elkészíthetik a részvevők: ostyatálba csorgatnak csokoládét, s különböző fűszerekkel, színes cukorral, kókusszal, chilivel díszíthetik. Egy díszdobozba helyezve a túra végén hazavihetik, ajándékba is adhatják. Míg a saját csokoládé megdermed, addig minden látogató, kezében egy csésze forrócsokoládéval beül a Filmmúzeumba, ahol egy régi filmet vetítenek le a csokoládé történetéről, különleges drazsék kóstolására is lehetőség nyílik. A vetítés végén szóbeli kiegészítésként hallhatnak még érdekességeket a csokoládéról, és kérdéseket tehetnek fel a túravezetőnek.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO