Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Debreceni Virágkarnevál

2023. augusztus 12.

Idén augusztus 20-án Debrecenben tizenkét virágos kocsi, 37 előadó csoport és több mint 1500 táncos vonul a Virágkarnevál menetében.

    Az elmúlt években is volt már egy-egy elektromos meghajtású virágkocsi, de idén az indulók fele, azaz 6 ilyen lesz. A szervezők szeretnék, ha az elkövetkező években az összeset elektromos üzeművé alakítanák át.

    A Debrecenben felvonuló virágkocsik között ott lesz - már megszokott módon - a Szent Koronát ábrázoló kocsi, de megjelenik a Debrecen-Nagyvárad testvérkapcsolatának szentelt jármű is, illetve számos újdonsággal is találkozhatnak az érdeklődők.

    A Teva Gyógyszergyár például illatos kocsival készül, a BMW virágkocsiján 1000 hortenziabokor lesz, amelyek a karnevál után oktatási intézményekhez kerülnek majd, de lesznek idén olyan virágkocsik is, amelyekre fel is mehetnek a látogatók.

    A 100 éves Kodály Kodály Filharmónia Debrecen is részt vesz majd a felvonuláson egy saját virágkocsival, melyen egy karmester ábrázolása látható virágokból.

    Szintén a menetben vonul majd az idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park kocsija, amelyet csikósok, és az idén 70 éves Debreceni Hajdú Táncegyüttes néptáncosai kísérnek.

    Idén a menet útvonalán nyolc lelátó lesz elhelyezve, melyek közül az egyiket a Debreceni Jótékonysági Testület ingyenesen biztosítja, hogy nehéz körülmények között élő családok is megtekinthessék a felvonulást.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO