Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Csaknem száz alkotó munkáját vonultatja fel a Veszprémi Tavaszi Tárlat

2024. március 04.

Csaknem száz kortárs művész alkotását mutatja be a Veszprémi Tavaszi Tárlat, amely szombaton nyílik a veszprémi várban. Az április végéig látogatható kiállítás a 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat eseményeire reflektál - közölte hétfőn a Művészetek Háza Veszprém szakmai igazgatóhelyettese.

    Dohnál Szonja elmondta, hogy meghívásos módon kérték fel a régióhoz kötődő alkotókat, akiknek munkái a Dubniczay-palotában és a Csikász Galériában láthatók majd. A kiállított művek között lesznek digitális technológiával készült alkotások, üveg-, textil-, kerámia művek, festmények és grafikák.  A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a megnyitót követően tartják a díjátadót.
    Hozzátette: péntek nyílik ugyancsak a Dubniczay-palotában a Kettőezerhuszonhárom. Best of elnevezésű tárlat, mely a neoavantgárd, a kortárs képzőművészet, valamint a régióhoz kötődő művészeti tradíció és a design kapcsolatát jeleníti meg.
    Felidézte: a Veszprémi Tavaszi Tárlatot 2022-től a Dubniczay-palota kiállítóhelyén biennálé rendszerben, azaz minden páros évben rendezik meg. Újdonság, hogy a Csikász Galériában a Tavaszi Tárlathoz kapcsolódó tematikus kiállítás is nyílik. Első alkalommal 2022-ben Korényi Dalma és Somogyi Győző alkotásait láthatta a közönség. Idén február végéig Lugossy Edit és Lugossy László EMLÉK-KÉPEK című tárlatát láthatták az érdeklődők.
    A Veszprémi Tavaszi Tárlat április 28-áig látogatható majd.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO