Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Csaknem ötszázötvenezer látogató járt idén a Nyíregyházi Állatparkban

2022. december 28.

Szinte teljesen visszaállt a megszokott érdeklődés a Nyíregyházi Állatpark iránt a koronavírus-járvány előtti szintre, hiszen mintegy 550 ezren látogattak el idén oda, közülük csaknem 200 ezer külföldi volt.

    Gajdos László, az állatpark igazgatója elmondta, hogy főként szlovák és román vendégek látogattak el a parkba, de Nyugat-Európából is voltak érdeklődők, emellett idén az ukrán gyermekeket és menekülteket ingyen fogadták.
    Az állatpark ebben az évben ünnepelte alapításának huszonötödik évfordulóját. A jubileumi évben kétszázötven állat született, ezzel hozzájárulva olyan különleges fajok fennmaradásához, mint a sörényes hangyász, a törpevíziló, az ezüstös szarvascsőrű madár, a sarki farkasok vagy a pumák.
    Gajdos László kiemelte, immár negyedszer született afrikai elefánt a parkban és másodszor jött világra utód az egyik leginkább veszélyeztetett faj, az indiai páncélos orrszarvú nyíregyházi tenyészcsaládjánál. Sok új állat érkezett a vadasparkba, többek között gepárd, kínai leopárd, kea és zebracápa.
    A nyíregyházi állatkertben ebben az évben négy új vizesblokkot adtak át, elkészült a varacskosdisznó-kifutó és bővült a nagymacska-bemutató. Folytatódott a fogyatékkal élők megsegítését célzó akciójuk, rendeztek nyugdíjas napot és a köztisztviselők számára is szerveztek egy délutánt - tette hozzá az igazgató.
    Az európai állatkerti szakma elismeréseként az állatpark zoológiai igazgatóhelyettesét, Papp Endrét választották az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) elnökévé, emellett idén harmadik alkalommal választották meg a Nyíregyházi Állatparkot Európa Legjobb Állatkertjének a félmillió látogatószám alatti kategóriában. A park dolgozói remélik, hogy tartósan túl tudják szárnyalni ezt a látogatottságot, és hamarosan megmérettethetik magukat az egymillió látogatót fogadó állatkertek között is, melynek jó alapot biztosíthat az a csaknem 14 milliárd forintos beruházás, melynek végeztével a Föld jeges világát megidéző interaktív állatbemutató jön létre - mondta Gajdos László.
    Az állatkertben idén több mint háromezer gyermek vett részt valamilyen oktatási programban, illetve számos hazai állatfajt gondoztak a mentőközpontban. Az ukrajnai háború miatt két menekült állat véglegesen otthonra talált a Nyíregyházi Állatparkban, sőt Mázli, a nőstényoroszlán és Katja, a nőstény selyemmajom azóta már családot is alapított.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO