Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Cirkuszi forgatag – ünnep a Matild Palotában

2023. december 05.

Ahogy beköszönt az év legvarázslatosabb időszaka, úgy telnek meg fényűző programokkal és ajánlatokkal Budapest első számú luxusszállodájának, a Matild Palotának elegáns és lenyűgöző terei.

    A történelmi palota idén igazi cirkuszi hangulatban ünnepli az év végét, a felgördülő függöny mögött a Spago Budapest, a Matild Café & Cabaret és a The Duchess Rooftop bár áll a porondon, és a legexkluzívabb ünnepi ajánlatokat kínálják. A luxusszálloda éttermei a kulináris kiválóság mutatványosai, ahol karácsonyi és ünnepi menük, elviteles családi lakomák, ünnepi villásreggelik és szilveszteri gourmet vacsora várja a látogatókat. Az év utolsó éjszakáját pedig egy egyszeri és megismételhetetlen Cabaret Show & Gálavacsora, valamint a titkos italkönyvtár koktélokkal megfűszerezett partyja teszi teljessé.                     

Ünnepi kulináris élvezetek a Spagoban

    Az idei cirkuszi forgatag nem csak a látványról, hanem az ízekről és az illatokról is szól. A luxusszálloda falai között megbújó Spago by Wolfgang Puck Budapest december 1. és 23. között páratlan, háromfogásos ünnepi menüvel készül, mely a szezonális alapanyagok és ízek mesteri kompozíciója. Minden egyes fogás egy látványosság, egy igazi gasztronómiai mutatvány: előételként házilag füstölt pisztrángot kínálnak, főételként konfitált kacsacombot édesburgonya gnocchival, savanyított lilakáposztával és forraltboros jus-vel, zárásként pedig mézeskrémes kerül a tányérokra vanília fagylalttal és törökmézzel. Az év végi ünnepi menüsort december 24-én, karácsonyeste felváltja a Szántó István Executive Chef és tehetséges kulináris csapata által gondosan összeállított 4 fogásos karácsonyi menüsor, amely a karácsony valódi esszenciáját ragadja meg. Minden egyes falat a hagyomány és az innováció tökéletes fúziója, ahol olyan ikonikus fogásokat kóstolhatnak majd meg a vendégek, mint a hízott kacsamáj duó karamellizált vilmoskörtével, lazacfilé zöldfűszer kéregben, rozé kacsamell endívia citrus-fenyőrügy redukcióval, vagy ropogós almás „rétes”.

Elviteles pulykalakoma – Ünnepi Spago menü otthonra  

     Azok számára, akik inkább az otthon melegében élveznék az ünnepi menüt, idén is van lehetőség 6-8 főre ideális összeállítást rendelni a Spagoból december 15. és 27-e között. A menü fénypontja a lassan sült Norfolk Bronzpulyka, amely a világhírű séf, Wolfgang Puck elit csapata által készített remekmű. A szaftos szárnyast krémes Ratte burgonyapüré, ropogós szalonnával párolt zöldségek, almával és forralt borral párolt vöröskáposzta, valamint a kihagyhatatlan, hagyományos fűszeres töltelék kíséri. Mindezeket áfonyaszósszal és sült pulykamártással tálalják, hogy teljes legyen az ízek harmóniája. A szárnyas mellé csodás erdei gombaleves jár sült gesztenyével, valamint házi készítésű sütőtökös, almás vagy pekándiós pite.

Ünnepi Brunchok a Matild Café & Cabaret-ban

    A méltán népszerű  vasárnapi brunchok az ünnepi időszakban még varázslatosabbá válnak. A Matild Palota elhivatott gasztronómiai csapata olyan ínycsiklandó fogásokat állít össze, amelyek a villásreggeli élményét igazán ünnepivé emelik. Az időtlen klasszikusoktól a szezonális különlegességekig az ízek ezen szimfóniája minden ízlést kielégít majd. A szezon varázsa lenyűgöző élőzenei előadásokkal elevenedik meg, amelyek megalapozzák az ünnepi brunchok extravagáns hangulatát. A gyerekek számára pedig a cirkusz ihlette játékos foglalkozások széles választéka ígér végtelen szórakozást december 10-én a Mikulás Brunch alkalmával, december 25-én a Karácsonyi Brunch alatt és Január 1-jén az Újévi, első villásreggelin is.

Táncra perdülő érzékek szilveszter éjjelén     

    A nagycirkusz csillogó világával, ragyogó fényekkel, tündöklő dekorációkkal és örömtől szikrázó hangulattal készül a Matild Palota az év utolsó éjjelére is. A Spago szilveszteri menüje nem csak egy étkezés, hanem egy születőben lévő emlék is, egy olyan élmény, amely még jóval az ünnepi fények kialvása után is megmelengeti majd a vendégek szívét. A 4 fogásos gourmet menü olyan különlegességeket vonultat fel, mint a raw bar válogatás, a hízott kacsamáj terrine, a konfitált kacsa ravioli, a vajjal sült szarvasgerinc, vagy a serpenyőben sült ördöghal, desszertként pedig akár erdei gyümölcsös pavlovát is választhatunk szeder szorbéval és thai bazsalikommal. Aki nem csak az ízlelőbimbóit szeretné kényeztetni ezen az estén, az a Matild Café & Cabaret-ban vehet részt a Cirque du Matild: Szilveszteri Cabaret Show & Gálavacsorán, ahol egy éjszakára újra elénk tárul a revük varázslatosan csillogó világa. Ezen az éjszakán táncosok, akrobaták és élő zene tölti majd meg a kávéház színpadát. Izgalmas este, ahol a kulináris művészeteket a cirkusz varázsával és a kabaréműsorok izgalmas világával ötvözik. Sztárfellépő Nyári Károly virtuóz zongoraművész lesz és énekes lányai, Nyári Alíz és Nyári Edit. Az este fénypontja pedig a Magyar Állami Cirkusz világszínvonalú akrobata művészei által bemutatott páratlan műsor lesz.

    Igazi szilveszteri látványosságot ígér a szálloda tetőteraszán lévő The Duchess Rooftop Bár is, fülledt ritmusokkal és hipnotikus kilátással, ahol Budapest szinte összes éjféli tűzijátékát élőben csodálhatják meg a látogatók egy ízletes koktél mellett.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO