Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Chicago Experience-, Clayderman-, Dire Straits Legacy-koncert is lesz idén Magyarországon

2024. április 09.

Az elmúlt évtizedek világhírű pop- és rockprodukcióit felidézve a Chicago Experience, Richard Clayderman, a The Wall rockopera és a Dire Straits Legacy DSL is látható és hallható lesz idén nyáron és ősszel Magyarországon.

    A Chicago Experience, a The Wall, a Pink Floyd rockoperája, és a Dire Straits Legacy DSL A Nagy Generáció sorozat keretében érkezik hazánkba, Richard Clayderman koncertje a Zenei Csodák széria része - közölte a szervező Krokodil Rock kedden.
    Augusztus 27-én az Erkel Színházban lép színpadra a Chicago Experience - featuring Danny Seraphine & Jeff Coffey elnevezésű produkció, amely a dzsessz-rock műfaj egyik alapvetésének, a 2015-ben a Rock and Roll Hírességeinek Csarnokába bekerült amerikai Chicago együttes nagy slágereit adja elő. A formációban a két legnagyobb név az egyik alapító tag, Danny Seraphine dobos, illetve Jeff Coffey basszusgitáros, énekes. Az 1967-ben alakult Chicago frontembere, meghatározó alakja Peter Cetera volt, az együttes sikerszámai közé tartozott a 25 or 6 to 4 vagy az If You Leave Me Now című romantikus ballada.
    Október 21-én a Budapest Sportarénában lesz látható a The Wall, a Pink Floyd rockoperájának színpadi változata. A nagyszabású produkcióban mintegy húsz szereplő lesz egyszerre a színpadon: zenészek, táncosok, balettművészek; a show-t audiovizuális látvány teszi teljessé.
    Az 1979-ben kiadott The Wall egyike a rockzenetörténet legnagyobb hatású albumainak, több mint 30 millió példány kelt el belőle világszerte. A Pink Floyd duplalemezét Roger Waters gyakorlatilag egyedül írta, az anyagon olyan klasszikusok szerepelnek, mint a Comfortably Numb, az Another Brick In The Wall, a Mother, a Run Like Hell vagy a Young Lust. 1982-ben Alan Parker rendezésében szintén emlékezetes filmmusical készült A falból.
    A nyolcvanas években világhírűvé vált francia zongoraművész, a most 70 éves Richard Clayderman november 8-án ad koncertet az Erkel Színházban világturnéja keretében. Mostani produkciójában egy tizenkét tagú zenekar kíséri. Richard Clayderman hosszú pályafutása során több mint ezer dalt komponált, 267 aranylemez és hetven platinalemez tulajdonosa.
    A Dire Straits Legacy-t (DSL) négy, a Dire Straitsszel egykor együtt játszott zenész, illetve egy énekes alkotja. A zenekarvezető, Mark Knopfler által 1977-től 1995-ig működtetett Dire Straits lemezeiből világszerte mintegy 100 millió fogyott, a csapathoz olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Money for Nothing, a Sultans of Swing, a Romeo and Juliet, a Walk of Life, a Brothers in Arms vagy a Tunnel of Love.
    A Dire Straits Legacy DSL frontembere, Marco Caviglia hangja és gitározó stílusa Mark Knopflerét idézi, mellette Alan Clark, a Dire Straits billentyűse; a zenekar utolsó stúdiólemezén, az 1991-es On Every Street-en közreműködött Phil Palmer (gitár) és Danny Cummings (dob); valamint az 1983-as koncertlemezen, az Alchemy-n hallható szaxofonos, Mel Collins lép színpadra. A DSL november 14-én Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban, 16-án a Veszprém Arénában, majd november 17-én Budapesten, a Papp László Sportarénában lép színpadra. Valamennyi helyszínen az előadás első részében az Európa Kiadó ad önálló koncertet.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO