Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Caro Emerald koncert februárban

2018. január 05.

Három hazai fesztivál fellépése után Caro Emerald végre első önálló koncertjét adja majd magyar rajongóinak február 26-án, a Papp László BudapestSportArénában! A fellépésre kizárólag ülőjegyek vásárolhatók.

Caro Emerald valójában Caroline Esmeralda van der Leeuw néven született. 2005-ben szerzett diplomát jazz énekesként az Amszterdami Konzervatóriumban. A 36 éves holland énekesnő közismert kiemelkedő előadásmódjáról, amelytől már pár perc után a közönsége is tűzbe jön.

Karrierje 2007-ben ívelt fel, amikor felkérték, hogy készítsen egy demó felvételt. Ekkor vette fel Back It Up című dalát. Amikor egy évvel később előadta a dalt egy helyi holland TV műsorban, a nézők elárasztották emailjeikkel és telefonjaikkal a szerkesztőséget, mindenki tudni akarta, ki ez a csodálatos hölgy a fülbemászó szerzeményével. A szám kis költségvetésű YouTube videója ugyanilyen hatást ért el: mindenki rögtön arra volt kiváncsi, hol tudná megvásárolni Caro Emerald zenéjét. Mivel akkor még csak abból az egyetlen dalból állt a repertoár, Caro és csapata elkezdett dolgozni a bemutatkozó albumon. A 40-es és 50-es évek zenéi és filmjei által ihletett anyag izgalmas, rendkívül szerethető 12 vadonatúj nótával, Deleted Scenes From The Cutting Room Floor címen jelent meg 2010-ben. A lemez tökéletes elegye a ballroom jazz, a tangó, valamint a groovin’ jazz hangzásnak, némi mambó behatással, amitől úgy szól, mint ha Hollywood aranykorában vették volna fel. A füstös ritmusok, a fülbemászó dalok és az egyedi előadásmód azóta már Caro Emerald védjegyévé váltak.

Az album kirobbanó siker volt. Míg első dala 2009 nyarának legnagyobb holland slágere volt, a következő kislemez, A Night Like This már rögtön első helyen kezdett 2010 januárjában. A nagylemez ugyancsak első helyen nyitott az eladási listán és 6 héten belül platina státuszt ért el. 30 héten keresztül őrizte #1 helyét, amellyel megdöntötte Michael Jackson Thriller rekordját és több mint 260.000 példányban kelt el az első évben csak Hollandiában. Az anyag tucatnyi európai országban is megjelent hasonló sikereket elérve, mára közel másfél millió példány kelt el belőle. Caro és csapata számtalan holland és nemzetközi díjat nyert, valamint szinte minden nagyobb európai rádió- és TV műsorban szerepeltek. 2013 májusában jelent meg második lemezük The Shocking Miss Emerald címmel, amely megismételte elődje nemzetközi sikerét, többek között az angol slágerlistán is rögtön az első helyen kezdett. Miközben folyamatosan turnézott Európában Caro és csapata, igyekeztek a lehető legtöbb időt fordítani új dalok és ötletek rögzítésére harmadik anyagukhoz, amely 2017 tavaszán egy EP formájában látott napvilágot Emerald Island címmel.

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO