Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara - III. Senior Gála

2023. szeptember 06.

Ünnepi jótékonysági hangversenyt rendeznek október 1-jén, a zene és az idősek világnapján a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának nyugalmazott művészeivel a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében.

    A fennállásának 170. évét ünneplő Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának története a Magyar Nemzeti Múzeumban adott első „philharmoniai hangversennyel” indult 1853. november 20-án, Erkel Ferenc vezényletével. Október 1-jén, a zene és az idősek világnapján, a Senior Gála alkalmával a Társaság legtapasztaltabb művészeivel térnek vissza a kezdeteket megidéző helyszínre. 

    Nyugalmazott zenészeik nem csupán a Zenekar történelmének legjobb ismerői, hosszú évtizedeinek hiteles „krónikásai”, hanem a mostani aktív generációnak „kinevelői”, és nem utolsó sorban a zene számos jótékony hatásának valódi nagykövetei is. A hangversenyen adományokat gyűjtenek a Rotary Club Budapest Akadémia jótékonysági munkájának támogatására.

    A történelmi hagyományok okán a Társaság tagsága az Operaház zenekari művészeiből áll, így a műsorban kiemelt helyet kapott a 210 éve született Verdi művészete. A hangversenyt Kodály Zoltán zenekari remekműve, a Galántai táncok zárja, melyet a szerző 90 éve komponált a Filharmóniai Társaság Zenekarának, az akkori 80. ünnepi gálára. A programra a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO