Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Budapest 150 - Ünnepi hangversenyt ad a Fesztiválzenekar a Dohány utcai zsinagógában

2023. november 11.

A 150 éve egyesült Budapest tiszteletére ünnepi koncertet ad a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) Fischer Iván vezényletével november 19-én a budapesti Dohány utcai zsinagógában.

    A Zsidó Budapest 150 éve programsorozat keretében, Erzsébetváros Önkormányzata és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szervezésében megrendezendő hangversenyen elhangzik J. S. Bach 1. (C-dúr) zenekari szvitje (BWV 1066), valamint Alexander Glazunov Reverie orientale és Kodály Zoltán Galántai táncok című műve - olvasható a Mazsihisz pénteki közleményében.
    A Budapesti Fesztiválzenekar ünnepi hangversenyének a magyar zsidóság ikonikus épülete, a Dohány utcai zsinagóga ad otthont. Mint felidézik, zseniális magyar zsidó tudósok, építészek, írók, költők, festők, zeneszerzők, bankvezérek, iparmágnások, hírlaptulajdonosok és művészetpártoló mecénások örökre beírták nevüket Budapest és az ország történelemkönyvébe.
    A közleményben emlékeztetnek arra, hogy az idén 40 éves Budapesti Fesztiválzenekart a világ tíz legjobb szimfonikus zenekara között tartják számon. Fischer Ivánt pedig a Bachtrack klasszikus zenei szakportál toplistáján a világ tíz legjobb karmestere közé - a hatodik helyre - sorolták jelentős európai és amerikai napilapok zenekritikusai.
    A Gramophone zenei magazin már 2010-ben a világ kilencedik legjobbjának ítélte a BFZ-t, tavaly pedig - szakmai minősítés és közönségszavazás után - az év zenekarának választotta.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO