Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Brexit fröccs és rántott marhanyak a Kopaszi-gáton

2018. július 02.

Nem kell messzire utaznia annak, aki vízparti hangulatra vágyik a fővárosban: a BudaPart-Kopaszi gát végében nemrég megnyitott I Gát U nyári élményeket, huncut bisztrókonyhát és izgalmas italokat kínál, egyedi környezetben.

A Waldorf Gastro & More cégcsoport üzemeltetésében megnyitott I Gát U-ban megtalálunk mindent, amit a tökéletes vízparti hangulathoz keresnénk: zöld környezetet, Dunát, könnyű, nyári ételeket és hűsítő italokat, számos meglepetéssel. Az étterem azonban akár üzleti megbeszéléseknek is ideális helyszíne lehet. Az I Gát U étlapja saját definíciója szerint „huncut bisztrókonyhát” kínál, vagyis minden étel gyorsan és frissen készül, kiváló alapanyagokból, ám számos meglepetést tartogat. A kecskesajtos salátába például popcorn kerül, a harcsa köreteként készülő hagymalekvár rooibos-teában főtt. A halleves tárkonyos és paradicsomos, a reszelt, majd tahinivel ízesített sajt pedig végül összesütve érkezik. A kínálatban találunk még tepertős-sztrapacskás csülköt, pulled pork szendvicset, rántott marhanyakat, házi kapris majonézzel tálalt fish and chipset, valamint az egykori „restik” hangulatát megidéző, ám roppant ízletes vasutas burgert. Utóbbiban a hatalmas sajtos pogácsába saját recept szerint készített fasírt és csalamádé kerül. A desszertek közül választhatunk kakukkfüves-pálinkás meggyel kiegészített grízpudingot, vagy csokoládé mousse-t, bazsalikomos eperrel, míg a gyerekek rántott csirkét vagy paradicsomos spagettit rendelhetnek.

Az itallap szintén rendhagyó: találunk rajta minden időben jól eső limonádékat és változatos házi szörpöket, borokból például Kiss Gábor ritkaságszámba menő 2013-as Enigmája kapható itt, és kóstolhatunk a Tokaji borvidéken termett sauvignon blanc-t, mátraaljai hárslevelűt és pinot noirt, buborékosokból pezsgőt és proseccot. A ház borai a Figula és a Günzer Pincészet kiváló tételei, amelyek jó alapként szolgálnak a fröccskoktélokhoz – a rozéból készülő, meggyszörpös-fahéjas Brexithez, a fehérbort bodzaszörppel, uborkával és lime-mal megvadító Rabbit in the Hole-hoz vagy épp a rozés-gyömbéres-eperszörpös Spicy Loverhez. Sörökből a jól ismert nagyüzemi tételek mellett kézműves változatokat is találunk, többféle típusból. Párlatokból is igényes és széles a választék, a kávék pedig a Waldorf Gastro & More-nak készülő speciális blendből főnek. Az I Gát U-ban természetesen gondolnak a különböző étel-intoleranciában szenvedőkre is, és a kínálatot folyamatosan fejlesztik a vendégek visszajelzései alapján, a hétvégékre külön ajánlattal készülnek.

Az étterem séfje, Medvei Károly pályája során számos étteremben megfordult, példaképeinek tekinti Kelemen Gábort, a Hemingway egykori konyhafőnökét, Pesti Istvánt, akivel a Babelben dolgozott együtt, Fazekas Lászlót az Arcade-ból és Ferencz Gábort, aki alatt az Aria Hotel Budapestben volt sous-chef. Kedvence a tradicionális magyar konyha, de szívéhez nőtt a bazsalikom és a kakukkfű, és nagyon vonzódik a tárkonyhoz, lehetőleg hazai forrásból. Az étterem elhelyezkedésénél fogva kiváló helyszíne lehet baráti vagy családi ebédeknek, vacsoráknak, de akár irodánkat is kihelyezhetjük, hogy a wifit kihasználva csendes, inspiráló környezetben dolgozzunk vagy üzleti megbeszélésünket kössük össze egy ebéddel.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO