Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Borszüret az Auchanban: ha október, akkor borvásár

2023. október 12.

Az Auchan bor- és pezsgőválasztéka a szakboltokkal is felveszi a versenyt. 150 magyar pincészet képviselteti magát az áruházakban kb. 1000-féle borral és 200-fajta pezsgővel, köztük számos újdonsággal is. Az októberi nagy borvásár mellett több kisebbet is tartanak az év során, de az október 25-ig tartó fesztivál hihetetlenül széles, minőségi és kedvező árú kínálatával kihagyhatatlan a borkedvelő vásárlók számára.

    Évek óta növeli részesedését az Auchan a bor- és pezsgőpiacon, ami a széles választéknak, a kedvező áraknak és az újdonságok forgalmazásának köszönhető. A pezsgők közül például itt jelent meg először az idei év hamar népszerűvé vált, új terméke, a Törley Ice.  Jelenleg 150 magyar borásszal dolgoznak együtt, 1000-féle bort és közel 200 pezsgőt kínálnak egész évben, ami éppen duplája a többi kiskereskedelmi lánc választékának. A kínálatban megtalálhatók a nemzetközi borok is, úgy mint a legjelentősebb francia borrégió italai. Ez egészül ki még a szezonálisan kapható termékekkel, amelyeket többnyire akciósan is meg lehet vásárolni. A szortiment kb. 12-15%-a cserélődik évente, így a vásárlók folyamatosan hozzáférhetnek az újonnan megismert és megkedvelt nedűkhöz. A sikerhez hozzájárul, hogy gyakran tartanak borvásárokat, az októberi borvásár éppen most van az áruházakban.

    „Az Auchan kiemelkedik versenytársai közül a bor- és pezsgőkínálatával, amelyből a most zajló borvásárunkon kedvező áron válogathatnak a vásárlóink. A választékunkban jelen lévő pincészetek exkluzív borokat gyártanak számunkra, közösen fejlesztünk különleges tételeket és kipróbálunk új házasításokat. Erre kiváló példa a Gere Tamás Mirtill Cuvée vagy a Bock Kupola Cuvée, de többféle Jammertal, Teleki vagy a Lajvér pincészetből származó tétel is kizárólag nálunk érhető el. Támogatjuk az Országos Borversenyt, a díjazott borok közül számos tétel bekerül az áruházainkba. Több versenyen zsűrizünk, és a Mediaworks Top 100 borának nagy részét szintén forgalmazzuk. Az Auchan-vásárló tehát biztos lehet benne, hogy áruházaink szortimentje vetekszik a szakboltokéval, és nálunk biztosan megtalálja a kiemelkedő minőségű és szakmailag elismert vagy díjazott termékeket is” – mondta el az Auchan e termékkörben elfoglalt különleges helyéről Dobrovitsné Király Judit, Beszerzési és kínálati igazgató.

    Az Auchan sikerének másik kulcsa, hogy folyamatosan vizsgálják a fogyasztói igényeket, és ahhoz igazítják a választékot, ami egyértelműen a minőség irányába mozdult el.

    „A fogyasztók a minőségi termékekre tértek át a mennyiségi bor- és pezsgőfogyasztás helyett – teszi hozzá Dobrovitsné Király Judit –, és nekünk az a célunk, hogy választékunkkal ezt a trendet tovább erősítsük. A KSH adatai szerint 2006-ban még 33,4 liter volt az egy főre jutó hazai borfogyasztás, ez 2021-re szinte a felére csökkent (17,6l/ fő), viszont a minőségi termékek keresettebbek lettek. A másik érzékelhető változás, amihez szintén alkalmazkodtunk, az úgynevezett ready to drink termékkör előretörése, ami azt jelenti, hogy a sör- vagy boralapú koktélok, kész fröccsök, gyümölcs ízesítésű borok, koktélalapok iránt megnövekedett a kereslet. Ezek az italok áruházainkban külön helyet kaptak, hogy könnyen megtalálják őket a vásárlók.”

    A borvásárra egyéb alkoholos termékekkel is készül a kiskereskedelmi lánc, így széles választékban akciós áron megtalálhatók a minőségi röviditalok (whisky, gin, keserű likőr, rum) és a prémium üdítők is.

    Az októberi borvásár egészen október 25-ig tart, addig akciós áron lehet vásárolni a minőségi borokat és pezsgőket az Auchanban. A termékkatalógusban a páratlan ajánlatok mellett a különféle fröccstípusokat és az egyes borok fogyasztásához ajánlott hőmérsékletet is összegyűjtötték.

 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO