Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Best of Presser Gábor, ötlemezes válogatás jelenik meg a Hungarotontól

2023. szeptember 08.

Ötlemezes életműsorozatban jelenteti meg a 75 éves Presser Gábor pályafutásának népszerű dalait a Hungaroton. A kiadványok az Omega- és LGT-számok mellett a színházi munkákból, és más előadóknak írt szerzeményekből is válogatnak.

    Presser Gábor a honlapjának adatai szerint a színpadi műveken kívül mintegy hatszáz dalt írt eddig.
    A Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész játszott az Omegában (1967-1971), majd megalapította a Locomotiv GT-t, amely Somló Tamás haláláig, 2016-ig létezett. Sikeres musicalek (Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról; A padlás) és filmzenék (Ripacsok) szerzője, aki szólóalbumai mellett mások mellett Kovács Katinak, Zoránnak, Katona Klárinak, Rúzsa Magdinak és Falusi Mariannak írt lemezeket.
    Presser Gábor szerzői és előadói művei 1967-től 1993-ig jelentek meg a Hungarotonnál, a szeptember 29-ig megjelenő 5 CD-s sorozat ezekből a felvételekből válogat.
    A már elérhető első lemez Presser Gábornak az Omega együttesben írt dalaiból szemezget. Szerepel a CD-n mások mellett a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék, a Régi csibészek, a Tízezer lépés vagy a Gyöngyhajú lány.
    Szintén kapható már a kétrészes LGT-válogatás első darabja, a második a jövő héten jön ki. Az LGT-dalok sorában hallható például a Ringasd el magad; az Ezüst nyár; a Szólj rám, ha hangosan énekelek; a Neked írom a dalt; a Mindenki; A Kicsi, a Nagy, az Arthur és az Indián; a Jó barátok vagyunk; a Mindenki másképp csinálja; A rádió; a Nem adom fel; a Boksz; az Embertelen dal; a Zenevonat; vagy a Kinn is vagyok, benn is vagyok.
    Presser Gábor a Vígszínház zenei vezetője is, több zenés darabot komponált, emellett számos magyar előadónak írt dalokat az elmúlt évtizedekben. A sorozat negyedik és ötödik, szeptember 22-én és 29-én megjelenő albumain hallható a színházi sikerek közül többek közt a Születésnapodra, a Hazudj valami szépet, a Szilvásgombóc, a Fényév távolság, a másoknak írt dalok sorából a Mikor elindul a vonat (Demjén Ferenc előadásában), a Rock and roller (Kovács Kati), az Apám hitte (Zorán), a Mondd, kis kócos (Komár László), a Miért ne? (Katona Klári), az Egyedül nem megy (Kern András és Garas Dezső), a Nem tudtam, hogy így fáj (Révész Sándor), a Csak a szívemet teszem eléd (Vikidál Gyula), saját szólószerzeményei közül pedig a La Baletta No. 2.
    Az öt CD-ből álló életműsorozat egyenként jelenik meg, a későbbiekben egyben, díszdobozban is megrendelhető lesz.
    Presser Gábor szeptember 30-án és október 1-jén is fellép a Sportarénában Még 1+1 címmel, új zenés darabja, a Pinokkió pedig decemberben debütál a Vígszínházban.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO