Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary díjátadó 2021-ben - Gastro Entrepreneur és Helping Hands kategóriában

2021. április 22.

Bár az éves díjátadó gálánk idén is elmarad, a szakma még ebben a legnehezebb időszakban is él, és élni akar. Mi több, túlélni. Így mi is szerettük volna felhívni a figyelmet arra, hogy itt vagyunk, figyelünk, és ahogy mindig, értékeljük a legjobbakat.

Idén mindössze két kategóriában adtunk ki díjat. Hegyi Attila, a Pasztell Étterem és az Albatros Party Sevice tulajdonosa Gastro Entrepreneur, a HotelHero jótékonysági kezdeményezés pedig, amely a szállodásokat fogja össze, Helping Hands kategóriában vehette át a Best of Budapest & Hungary díját. Utóbbi kategóriában idén adtunk át először díjat.

Április 22-én, csütörtök délután soha nem látott szűk körben tartottuk az idei Best of Budapest & Hungary díjátadó "gálát". Épp csak a díjazottak voltak jelen rajtunk kívül, hiszen a pandémia még tart, és bár lassan reménykedünk a fokozatos nyitásban, az éves díjátadó ünnepségnek, ahogy tavaly, úgy idén is el kellett maradnia. 

A járványügyi korlátozások miatt a vendéglátásnak és a turisztikának kényszerű megálljt parancsoltak. Ezzel együtt a Best of Budapest & Hungary is háttérbe vonult - most, hogy talán lépésről lépésre visszatérhetünk megszokott életünkhöz, bízunk egy lassú, de biztos fellendülésben és az iparág újjászületésében. Mi pedig ismét elkeztünk dolgozni, hogy az ország legjobb éttermeit és szállodáit kínáljuk - a helyieknek és a remélhetőleg mielőbb megérkező turistáknak egyaránt.

Erről az időszakról talán senki nem szeret beszélni, a rendkívüli szakmai teljesítményre azonban ilyenkor is felfigyelünk. Ezért döntöttünk úgy, hogy idén mindössze két kategóriában adunk át díjat. A túléléshez ugyanis valamennyi, a szakmában dolgozó vállalkozónak súlyos döntéseket kellett hoznia. Egy ilyen, korábban szinte elképzelhetetlen helyzetben különösen rendezvényekre épülő catering vállalkozását volt nehéz megtartania Hegyi Attilának, a Pasztell Étterem és az Albatros Party Service tulajdonosának. Néhány napig bezárkózott, és kikapcsolta a telefonját a séfből lett gasztrovállalkozó, hogy a hirtelen pánik helyét átvegyék a legfontosabb stratégiai döntések. Így sikerült szinte azonnali reakcióval a házhozszállításra átállnia, és megtartania munkavállalóit - miközben még jótékonysági akciókat is szerveztek. Hegyi Attila 2017-ben már elnyerte a Best of Budapest & Hungary díját - az idei elismerésnek azonban más, rendhagyó üzenete van. Bár nem szívesen emlékszik az elmúlt időszakra, mégis úgy látja, közösségteremtő és megtartó ereje is volt ennek a próbatételnek - ahogy a Best of Budapest & Hungary neki ítélt díjának is.

Helping Hands kategóriában idén először ad át díjat a Best of Budapest & Hungary. A pandémia időszakában ugyanis, úgy tűnik, a szállodai szakmát is az egymásra figyelés és az összefogás tudja motiválni a túlélésre. Alig egy éve fogant meg a HotelHero kezdeményezés ötlete, de már az egész országban megmozgatta a segítőkész szállodásokat és vendéglátóhelyeket. „Hősöket keresünk, hősöknek segítünk!” mottóval különböző alapítványokat és szervezeteket támogatnak jótékonysági akciókkal, takarítással, ruhagyűjtésekkel, főzésekkel. Az elmúlt időszakban többek közt az Accor Pannónia Hotels Zrt. szállodalánc, a Meininger Budapest Great Hall, a Budapest Marriott Hotel vagy épp a Kempinski Hotel Corvinus Budapest is segítő kezet nyújtott a rászorulóknak. A Best of Budapest & Hungary díját Helping Hands kategóriában olyan kezdeményezésnek szerettük volna adni, amely a lehető legtöbb embert szólítja meg a szakmában egy jó cél érdekében. A HotelHero képviseletében Anek Dóra, a Mamaison Hotels & Residences értékesítési igazgatója, Dudás Ildikó, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest PR-igazgatója, valamint Zsiros-Varga Kitti, a Zeina Hotels PR- és marketingigazgatója vette át a díjat Freed Pétertől. 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO