Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Beethoven 250. évfordulójának ünnepe: ingyenesen, online térben a Concerto Budapest előadásában!

2020. november 26.

Nem marad el, csak átalakul a Concerto Budapest Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából tervezett koncertsorozata: november 28-án három zeneakadémiai hangversenyt követhet otthonából a közönség. A Zeneakadémia Nagyterméből közvetített koncerteket a zenekar honlapján és Youtube csatornáján lehet majd követni.

Ludwig van Beethoven ugyan bármiféle kerek évforduló nélkül is a hangverseny-repertoár egyik örök és megingathatatlan főszereplőjének számít, ám 2020-ban, születésének 250. évfordulóján életművének a szokottnál is nagyobb figyelmet szentel a világ. Magyarországi ünneplésének kiemelt jelentőségű és roppant koncentrált szakaszát alkotja a Concerto Budapest rendezvénysorozata, amely három koncerttel kíván tisztelegni a géniusz nagysága előtt.

A Beethoven-napot a zenekar egy legendás magyar Beethoven- interpretátor, Fischer Annie emlékének ajánlja. November 28-án a legkiválóbb hazai művészek, Berecz Mihály, Balázs János, Keller András, Perényi Miklós, Várjon Dénes, Baráti Kristóf, a Hungarian Quartet, valamint a Concerto Budapest együttesének összjátéka ígér szimfóniát, versenyműveket és kamarakompozíciókat ebből a lenyűgöző és kimeríthetetlen gazdagságú életműből. A délelőtt 11 órakor kezdődő koncert műsorán Beethoven kamaradarabjainak legjavát hallhatjuk: a Kreutzer-szonátát, a Szellem-triót, az A-dúr cselló-zongora szonátát az a-moll vonósnégyest. A két szonáta zongoraszólamát Várjon Dénes játssza, kamarapartnerei: Keller András és Perényi Miklós lesznek. A trióban Balázs János lép színpadra, a vonósnégyest pedig a tavalyi év elején nagy sikerrel debütáló Hungarian Quartet szólaltatja meg. A 18.30-kor kezdődő esti hangverseny fókuszában a szimfonikus zene áll majd. Beethoven D-dúr hegedűversenye, a könnyed hangvételű szimfónia, igazi csemege a beethoveni életmű rajongóinak. A versenymű szólistája Baráti Kristóf lesz. A 21 órakor kezdődő záró koncert programja igazi különlegességet ígér, Beethoven egyik legnagyobb szellemi és technikai adottságokat igénylő Nagy fúgája egymás után háromszor, különböző átiratokban lesz hallható.

További részletek

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO