Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Barack-nap Boldogkőváralján

2019. május 24.

Július 6-án valódi finomságokkal vár minden barackimádót a Gönci Barack Vigasság. A rendezvény a térség gasztronómiai esszenciáját, családi programokat és vidámságot kínál az ideérkezőknek.

Vidám hangulatú baráti, családi piknikre vár a BESTILLO-kertbe a Gönci Barack Vigasság, a barack, a nemes italok, a kiváló minőségű ételek és a szív fesztiválja. Az elmúlt 7 sikeres rendezvényt követően elmondható, hogy a barack szeretete tényleg közösséget kovácsol, legyen szó akár a visszatérő látogatókról, akár az évről évre megjelenő újoncokról. „A Gönci Barack Vigasság igazi, családias együttlét, ahol bemutatkozik az eredetvédett gönci sárgabarack, az abból készülő ételek és italok. Idén parádés kulináris kínálattal készülünk, ezért is érdemes lesz a fotelből felállni és útra kelni a Zemplén lankáihoz. Érintetlen helyszínen prémium minőséggel várunk minden barackimádót” – mondta Czakó Mónika, a rendezvény megálmodója és főszervezője. „A gönci barack a vidék jellegzetes gyümölcse, amely sehol máshol nem található meg, csak ezen a környéken igazi. Megéri itt nálunk megkóstolni. S ha már a kóstolásnál tartunk, lesz itt baracklekvár, barackos sütemények, barackpálinka a legjavából” – tette hozzá a Gönci Barack Vigasság szervezője.

A július 6-i rendezvény egyik fő attrakciója a pálinka. 19 BESTILLO pálinkát kóstolhat az idelátogató: tiszta pálinkák fajtaválogatott nemes és vadgyümölcsből, málnából, birsből, aszútörkölyből, de legfőképpen gönci barackból. A fesztiválon - idén már második alkalommal, a többiekkel karöltve - a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tagjai gondoskodnak a finom ételekről, így a vendéglátók kiváló minősége garantált. A kajszibarack ihlette fogásait kóstolhatjuk olyan közkedvelt észak-kelet magyarországi éttermeknek, mint az encsi Anyukám Mondta, a debreceni IKON, a Nomád Hotel, az Első Mádi Borház, de a BESTILLO kiváló minőségű pálinkái mellett a Mohácsi Sörmanufaktúra kajszibarackos sörét és a Tokaji Y Generáció híres borászatainak (Dávid Rémusz, Homoky Dorka, Kvaszinger László, Zsirai Kata, Varkoly Ádám) különlegességeit is fogyaszthatják az ínyencek. A helyi ízek táborát erősítik idén is az abaúji őstermelők: a Mádi Sajt, a göncruszkai méz, krumplilángos, baracklekváros palacsinta és felkészül Erzsike néni parádés házi süteményeivel. Természetesen friss barack is kapható lesz a Vigasságon. „Óránként különféle gasztronómiai workshopok is színesítik majd az ízletes Vigasságot. Mivel a pálinka-workshop minden évben nagyon népszerű, így ezzel biztos, hogy most is kedveskedünk majd a pálinka kedvelőknek, de emellett a kajszibarack változatos felhasználását, a kovászos kenyér és a debreceni kolbász titkát és a húzógatós rétes csínját-bínját is szeretnénk átadni az érdeklődő közönségnek. Az ínycsiklandozó ételek mellett a pihenést és önfeledt kikapcsolódást egész nap a legjobb utcazenészek biztosítják majd, ha esik, ha fúj. Mivel az elmúlt években nem úsztuk meg az esőt, így idén már most készülünk az esőtáncra, ami alatt felfrissülhetünk egy kicsit” – mosolygott a főszervező.

A Gönci Barack Vigasság család- és gyermekbarát rendezvény. A gyerekek a koncertek mellett játszóházban, szalmabála várban szórakozhatnak és kézműves foglalkozásokon: nemezelés, fazekas korongozás, henna festés, valamint sorversenyeken vehetnek részt. A kedvükért készítenek a váraljai nagymamák krumplilángost, palacsintát, baracklekvárt, házi szörpöket, sütiket a legkülönbözőbb verzióban. Ami a legfontosabb: egész nap mesebeli, csupazöld környezetben, friss levegőn tölthet együtt nyugalomban és jókedvben minden család, baráti társaság egy klassz nyári szombatot a pihenés, lazulás, feltöltődés jegyében.

Bővebb infó

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO