Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Bakáts Feszt 2023 - amikor Ferencváros a hangulatfelelős

2023. augusztus 18.

A Bakáts tér hangulatos környezetében számos izgalmas esemény és szórakoztató program várja a látogatókat szeptember 1-3. között. Nincs is jobb módja a nyár búcsúztatásának, mint egy felejthetetlen hétvége a város egyik legszínesebb eseményén.

    Immáron 8. alkalommal kerül megrendezésre az évek alatt Ferencváros védjegyévé váló Bakáts Feszt. Az egyre népszerűbbé váló rendezvény, nem pusztán egy kulturális fesztivál, hanem évről-évre meghatározó találkozási pontja a ferencvárosi közösségnek. Összművészeti programsorozata magas színvonalon igyekszik család- és gyermekbarát módon szórakoztatni közönségét. A cél, hogy az esemény úgy feleljen meg a nagyvárosi fesztivállal szemben támasztott igényeknek, hogy közben egyetlen percre se veszítse el a ferencvárosi karakterét. Éppen ezt keresik és szeretik a fesztivál visszajáró és újonnan érkező vendégei is.

    A fesztivál első napjának programja tele van kulturális élményekkel és zenei koncertekkel. Az estét 17:00-kor a Concerto Budapest koncertje nyitja, Berecz Mihály ragyogó szólójával. Liszt, M.Glinka és Rachmaninov művei szólalnak meg, Keller András vezényletével. Ha inkább irodalmi élvezetekre vágyunk, a Szóköz estek során megismerhetjük a Kalligram Kiadó kiemelkedő szerzőit, Havas Julit, Cser Kovács Ágnest és Bendl Verát, akik Losonczy Anna moderátor közreműködésével fognak beszélgetni.  Laczó Dániel építészmérnök nyitja meg az Épített örökségünk múlhatatlan és múló elemei c. kiállítást melynek keretében építészeti grafikákon csodálhatjuk meg Ferencváros építészeti örökségét. Köszöntőt mond Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina. A Pinceszínházban a Váci Dunakanyar Színház stúdiószínházi előadását tekinthetjük meg. Ami a zenét illeti, 19:00-kor a Bankrupt együttes, 20:30-tól pedig az Eric Sumo zenél majd a nagyszínpadon.

    A szombat is színes programokat ígér. A Bakáts téri templomban vezetett séta keretében megismerhetjük a város egyik gyöngyszemét, a Budapesti Assisi Ferenc Plébániatemplomot. De a kicsik sem maradnak program nélkül - a Karaván Színház élőzenés, interaktív bábos mesejátékkal kápráztatja el a legfiatalabbakat. Az interaktív gyermekkoncerten Bordás Barbara és Kékkovács Mara különleges előadásában ismert slágerek és mesék kerülnek porondra szuperhősök és hercegnők kíséretében. Fizika Show veszi kezdetét 13:10-től izgalmas kísérletekkel, később A Pál utcai fiúk nyomában helytörténeti séta keretében ismerhetjük meg Ferencváros számos érdekes helyszínét. Ezt követően 15:30-tól Mennénk mi is koncertezni címmel Lovászi Edina és zenészbarátai adnak koncertet a nagyszínpadon. A KIM (2022) c. dokumentumfilmet tekinthetjük meg 16.00-tól a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény mozitermében. A jazz kedvelői a Santa Diver formációját hallgathatják meg 17:00-tól. Az irodalom ezen a napon sem hiányozhat, Jankovics Márton kulturális újságíró beszélget majd a Ferencvárosi József Attila irodalmi támogatás ösztöndíjasaival. Ezt követi a Freak Fusion Cabaret előadása, végül, 20:30-kor zenél az Óperentzia.

    Vasárnap ismét ellátogathatunk a Bakáts téri templomba, 11 órától Farkasházi Réka és a Tintanyúl gyerekkoncert veszi kezdetét, később megérkeznek -ugyancsak gyerekprogramokkal- a Langaléta Garabonciások, valamint a Mare temporis mutatványosok is. A zenei színpadon zenél a Sárik Péter Trió, vendégfellépőjükkel, Falusi Mariann-nal.  Újabb filmvetítésen az Egy újságíró meggyilkolása (2022) c. amerikai-cseh-dán dokumentumfilmet nézhetjük meg 16:00-tól. Irodalmi berkekben Viola Szandra A világfa kilenc ága c. fantasy regényével ismerkedhetünk meg. Ez után igazi zenei kavalkád érkezik, a Benkó Dixieland Band zenél, később a Duckshell érkezik világzenei koncerttel, majd zárásul a Parno Grast veszi át a terepet a nagyszínpadon.

    Az eseménysorozat alatt a Bakáts tér körül számos kísérő program is várja a látogatókat. Ezekről részletesebb információ itt olvasható.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO