Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Azt hiszed, korai? Tervezd a hosszúhétvégéid borral, Balatonnal!

2018. március 20.

Helló tavasz, helló hosszú hétvégék!

Már tavaszi színe van a Balatonnak, olvadoznak az utolsó jégtáblák és kezd virágozni a mandula: megállíthatatlanul jön a jó idő. Az idei tavasz, sőt, az idei év bővelkedik hosszú hétvégékben és ez kedvez a balatoni programoknak is: 3-4 napra leruccanni már azoknak is "megéri", akik nehezebben mozdulnak: van idő a megérkezésre, körülnézésre, sőt, még programokba is bele lehet vágni. Tudják ezt a Balatonon is, ezért egyre bővül a kihagyhatatlan tavaszi programok listája. Március 24-én például a Márga bisztró és a Szent Donát Birtok Gere Attila Pincészetét látja vendégül. És bár május messzinek tűnik, mindjárt itt van: a május elsejei hosszú hétvégén a Gastro-Hack-es srácok teszik tiszteletüket a Pláne Badacsony borteraszon, hogy felforgassák a teraszt.

Bővebben:

#birtokkonyha (március 24., Csopak), Szent Donát Birtok & Gere Attila Pincészete 

A #birtokkonyha sorozat keretében a Szent Donát Birtok és a Márga bisztró tökéletes párosa ez úttal Gere Andival és Kozma Szabolccsal, a Mandula séfjével tart közös birtokvacsorát. A rendezvényen debütál a Szent Donát két új 2016-os Kódex dűlőbora, valamint a 2015-ös Gere Kopár is. Emellett a Mandulán kívül először lesz kóstolható a 2012-es Solus-hoz készült Solus desszert, valamint Kozma Szabolcs séf saját készítésű sajtja.

MENÜ

  • Welcome (Szent Donát Csopak 2016 Hegybor)
  • Füstölt süllőpofa, fogas filé, kaviár, fekete gyökér (Szent Donát Slikker dűlőválogatás olaszrizling 2016)
  • Galamb, szélesmetélt, glasszírozott zöldségek (Szent Donát - Szent Donát parcella válogatás olaszrizling 2016)
  • Libamájas "hurka" ropogós, kelvirág textúrák, vászolyi sajtfondü (Szent Donát Magma Kékfrankos 2015 & Gere - Kékfrankos 2016)
  • Vaddisznó "osso bucco", tarlórépa, retek, cékla, súfnudli (Gere Ördögárok Cabernet Franc 2015)
  • Kozma Szabolcs sajtja (Gere Kopár 2015)
  • Solus desszert - dohány, étcsokoládé, sós karamell, gesztenye (Gere Solus Merlot 2012)

GASTRO-HACK hosszú hétvége a PLÁNE BADACSONY BORTERASZON - április 28-30.

Hölgyek, urak! Itten kérem szépen őrület lesz.

A Gastro-Hack utazócirkusza a május elsejei hosszú hétvégére nagy dérrel-durral lefékez a Badacsony lábánál és letáborozik a Pláne Badacsony borteraszon. Ennek eredményeképpen füst lengi be a teraszt, nem is akármilyen. A fiúk pillanatokon belül olyan eszközöket fognak majd munkára, hogy a hús adja a másikat. Richard Nemeth beáll a pultba, hogy a legjobb badacsonyi borokat töltse, Czinege úr közben húsokat füstöl, sajtot grillez, consommét készít, a Pinter meg mindezt lefotózza. És persze a borterasz tulajdonosa, Tóth Ádám megmutatja a Badacsony legjavát. Szóval varázsolnak majd mindannyian. Ez a pár nap a tökéletes alkalom a ráérős hedonizmusra. Reméljük, a Nap is kisüt majd hozzá! Szóval éljen május elseje, pláne a borok és a húsok!

 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO