Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Az ország győztes tortái

2017. augusztus 14.

Augusztus 20-hoz ma már számos hagyományos, az elmúlt években elindult esemény kapcsolódik: az újkori hagyományok között van a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája címek odaítélése is.

Varga Margitnak, a népszerű Zazzi egyik tulajdonosának hozzáadott cukor nélkül készült tortája nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt és Magyarország Tortája idén a Balatoni Habos Mogyoró lett, amit Vaslóczki Orsolya készített, akit szintén a legtehetségesebb mai cukrászok között tartanak számon. Mindkét cukrász a szakma megbecsült mestere és újítója.
 
Idén hatodik alkalommal írta ki az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, melyre az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett.A cukrászok idén is a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistából válogathattak. A verseny győztese a Pöttyös Panni lett, melyet a budapesti Zazzi Cukrászda alkotott meg. A torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet, annál inkább mákot, málnát és mandulalisztet. Ahogyan a kóstoló során is megtapasztalhattuk, az üde málna hab savanykás ízét jól kiegészíti a szilva réteg édessége. A piskótában a mák intenzív ízét a mandulaliszt teszi selymesebbé. Könnyedségét, nyári vidámságát, a tetején található pöttyök is hangsúlyozzák.
 
Magyarország Tortája idén a Balatoni Habos Mogyoró lett, jelentette be Pataki Ádám, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének vezetőségi tagja - amelyet Vaslóczki Orsolya készített, ő korábban már a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is megnyerte.
 
A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg de augusztus 19-től kóstolhatjuk meg több budapesti cukrászdában is.

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO