Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Az Advent Bazilika ezüstérmet kapott

2018. december 11.

Dobogós helyre került az Advent Bazilika a European Best Destinations független utazási portál közönségszavazásán. Európa második legjobb karácsonyi vására egyedülálló, Bazilikára vetített, háromdimenziós fényfestést, ingyenes korcsolyapályát, különleges kézműves portékákat is kínál a vendégeknek január elsejéig.

Az Advent Bazilika rendezvény tavalyelőtt indult először a megmérettetésen, és tavaly már a negyedik helyen végzett, épphogy lemaradva a dobogóról, Bécs mögött. Idén viszont sikerült a népszerű és nagy hagyományokkal rendelkező bécsi vásárt és Strasbourgot is megelőzve a második legjobb európai karácsonyi vásár címet megszerezni!

A jelöltek között egyedüli magyar helyszínként induló Szent István tér és Zrínyi utca olyan klasszikus karácsonyi vásárokat utasított maga mögé, mint például a világ legrégebbi karácsonyi vásárának otthont adó Nürnberg, vagy az egyik legnépszerűbb turista célpontként ismert Prága. A tíz nap alatt a világ minden tájáról, összesen 106 országból több mint 208 ezer szavazó adta le voksát, nagy többségük (66 százalék) Európából. Az Advent Bazilikára több, mint 26 ezer szavazat érkezett. A gratuláló levélből az is kiderült, hogy a szavazás 10 napja alatt a Google szerint ez volt a legkeresettebb weboldal a ’christmas market’ szóösszetételre.

A vásárban

A szervezők különös gondoskodással készülnek a látogatók fogadására, hiszen fontos, hogy ezen a varázslatos közösségi téren továbbra is a családias hangulat legyen a főszereplő. A korcsolyapálya mosolygós, önfeledt közönsége, a gazdag fények, a karácsonyi illatok és ízek teremtik meg az ünnep varázsát, a meghitt együttlétre készülődés izgalmát.

A kiállítók kiválasztásánál lényeges szempont volt a termékpaletta minősége és egyedisége. A mesebeli faházikókban a kézműves hagyományokat megújító kortárs alkotók kínálatával találkozhatunk. A gasztronómiai választék is egyedülálló: mindenki megtalálhatja a kedvére való falatokat, a szervezők gondoltak az ételallergiás és a hús nélkül étkező vendégekre is, így gluténmentes, diabetikus és vegán ételeket is lehet kóstolni a különleges forró italok mellé.

Számos programra, kézműves foglalkozásokra, gyerekprogramokra, flashmobokra, táncházra, meglepetésekre is számíthatnak a látogatók. A vásár azoknak is kivételes lehetőség, akik ilyenkor szeretnének adakozni, segíteni a rászorulókon. Hét éve az Adventi Ünnep partnere az Ökumenikus Segélyszervezet, amelynek felhívására számos aktivista, diplomata és híresség több ezer mézeskalácsszívet süt a vásári sütödében, és az eladásukból összegyűlt pénzt jótékonysági célra fordítják.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO