Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Augusztus 20. - Szent István napja 2019

2019. augusztus 02.

Legnagyobb nemzeti ünnepünket látványos tűzijátékkal végződő rendezvénysorozattal szokás megülni. Ilyenkor az ország mind a 3200 településén megemlékeznek az államalapításról, amikor is Istvánt, az első magyar királyt megkoronázták.

Szent István napján az országalapításra emlékezünk, mivel Istvánt, az első magyar királyt ezen a napon koronázták meg.  Az egész napos ünnepély Budapesten rendszerint reggel 8.30-kor zászlófelvonással kezdődik a Kossuth téren, és az esti, Duna fölötti tűzijátékkal fejeződik be. A nap legfőbb eseményei közé tartozik a Szent Jobb körmenet - azaz Szent István jobb kezének körbevitele a Bazilika körül. Szent István napja egyben az új kenyér ünnepe is, amit ugyancsak országszerte megünnepelnek. A hagyomány szerint ezen a napon sütik meg az első kenyeret a friss aratásból.

Magyar ízek utcája és országtorta

A Szent István-napi ünnepségek részeként tavaly egy háromnapos gasztronómiai eseményt is rendeztek a Budai alsó rakparton, a Várkert Bazár előtt, ahol többek között meg lehetett kóstolni Magyarország tortáját, valamint a Szent István-napi kenyérverseny győztes cipóit is. Az idei programok még nem kerültek fel a hivatalos honlapra (egyelőre a 2018-as budapesti programsor olvasható ott részletesen), reméljük, hamarosan elérhető lesz a frissített verzió.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO