Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Átadták a Fine Art Hungary - Az év műtárgya programsorozat díjait

2022. december 12.

Verebics Ágnes Globeface című alkotása a kép kategóriában, míg Polgár Botond Pártorzó című munkája a szobor kategóriában lett a győztes a vasárnap záruló Fine Art Hungary - Az év műtárgya 2022 programsorozatán.

    Az értéktartás lehetőségei az értékvesztés világában címmel indult áprilisban a Fine Art Hungary programsorozat, amelyen 115 hazai képzőművész indította el egy-egy alkotását. Az induló művészgárda gerincét a tavaly megalakult Fine Art Hungary TOP100 művészkör tagjai alkották.
    A Fine Art Hungary - Az év műtárgya 2022 programsorozat legjobb alkotásai közül a program szakértői testületének szavazatai alapján dőlt el, hogy az idén melyik alkotás lesz az év műtárgya.
    A díjátadón Szurcsik József festőművész, a testület elnöke az alkotások értékelésekor elmondta: "a művész dolga az, hogy tegyen fel világos kérdéseket ebben a zavarodott világban, legyen biztos önmagában és hite szerint teremtsen újfajta értékeket a régiek mellett".
    Kriza Zsigmond, a Fine Art Hungary alapító igazgatója kiemelte: a témaválasztás tejesen szabad volt, ezért különösen figyelemre méltó, hogy a díjátadón bemutatott tíz alkotásból hétnek a bolygó védelmének, a természeti környezet megóvásának fontossága a témája.
    Ezek közé tartozik Verebics Ágnes festménye, a Globeface is, amely az egyénnek az egész bolygó iránti felelősségét hangsúlyozza azáltal, hogy az embert arccal és tekintettel rendelkező elnyomó erőként ábrázolja.
    A program célja az, hogy a hazai mesterek új alkotásaiból kiemelkedő művek a csúcsalkotásoknak kijáró érdeklődés révén a közgondolkodás hangsúlyos, ikonikus részévé váljanak. A győztes művek alkotói Dorogi János Ars naturae című kisplasztikáját vehették át az Aranybástya étteremben megtartott díjátadón.
    A Fine Art Hungary programot szervező artotek.hu művészeti portál online árverésre bocsátja a TOP-listás alkotásokat. Az online licit a portál aukciós felületén december 20-ig tart.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO