Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Arany, kristályok, vér és töltény - Hollywoodi filmeket ehetsz és ihatsz a High Note SkyBarban

2018. október 08.

Fény és pompa, filmsztárokat övező miliő, ízekbe fogalmazott hollywoodi klasszikusok és meghatározó moziélmények várják a vendégeket októbertől a budapesti Aria Hotelben. A High Note SkyBar csapata tematikus gasztronómiai élménnyel jelentkezik, amelyet ezúttal a filmművészet ihletett: Hollywood csillogása 8 koktélba, 6 bárételbe és 2 desszertbe fogalmazva elevenedik meg, és az enteriőrben is tükröződik. A látogatók épp úgy érezhetik magukat, mintha forgatásra érkeznének.

Fotó: High Note SkyBar

Hollywoodi sztároknak kijáró kényeztetésben lehet része egészen márciusig azoknak, akik munka után kikapcsolódni vágynak, vagy a bulinegyedbe tartanak, és ellátogatnak az Aria Hotel Budapest tetejére, a Bazilika szomszédságába. Egy korty pezsgőkoktél erejéig mintha a Casablanca ikonikus bárjában lennénk, a következő snitt már A nagy Lebowskit idézi egy köntösbe öltöztetett kristálypohárban felszolgált whiskey koktél segítségével, majd Marilyn Monroe sziluettje köszön vissza egy poháron a Van aki forrón szereti jeleneteibe helyezve a vendéget.

A kacsamáj terrine James Bond Goldfingerjét megidézve aranyra fújva érkezik, a rosé kacsamell Francis Ford Coppola Drakulája által inspirálva vérnarancsban és céklában fürdik. Mindez csak néhány villanás a High Note SkyBar őszi-téli gasztronómiai kínálatából, amelyet a mozi világa ihletett. A miliő sem mindennapi: a tetőteraszra Varró Zoltán Gold Key Award-díjas dizájner Hollywood aranykorát idéző dekorációt tervezett vörös szőnyeggel, rendezői székekkel, fotólámpákkal, sminkasztallal.

Fotó: High Note SkyBar

Kövér Gergely chef, Szabó Zsuzsanna cukrászséf, Mihály Richárd és Gózon Péter bármenedzserek, valamint hat bártender összesen 16 önálló tételt álmodott meg az étel- és itallapra, amelyek mindegyike egy-egy ikonikus film gasztronómiai interpretációja. Közös bennük, hogy jellemzően olyan technológia és alapanyagok felhasználásával készülnek, amelyek Magyarországon újdonságnak számítanak: az italok savanyítását citrom és lime helyett acidokkal érik el, és egy különleges kísérlet keretében pezsgő nélkül kevernek pezsgő alapú, alkoholos koktélt.

Gózon Péter “The White Mexican” névre keresztelt télies koktél-kreációjában fahéjjal, szerecsendióval ízesített rizstejet házasít tequila blancoval, az így kevert glutén- és laktózmentes ital A nagy Lebowskit idézve szürke köntösbe öltöztetett kristálypohárban érkezik a vendégek asztalára. Mihály Richárd a Casablanca világát idéző “French 7.5” koktéljában édes bor redukálásával, szőlőíz és szóda hozzáadásával éri el, hogy pezsgőalapú ital szülessen pezsgő hozzáadása nélkül. Kövér Gergelyt és csapatát a Számkivetett inspirálta egy kókuszos panna cotta variáció megalkotására, amelyet marinált apró rákkal, citromgéllel és zöld curry-vel bolondít meg, és FedEx-es szállítólevél kíséretében tálal egy megnyerő “postás”.

 Fotó: High Note SkyBar

A bár csapata a menü tálalásába interaktív módon olykor a vendégeket is bevonja, valódi élménnyé emelve ezzel a filmművészet jegyében elköltött bárvacsorát. A Harry Potter és barátai által bájitaltanórán kikevert főzetnél, a Szabó Zsuzsanna cukrászséf által alkotott Százfűlé főzetnél a vendégek kémcsövekben kapják meg a hozzávalókat - passiógyümölcsöt, szarvasgombát, törökmogyoró pralinét, feketecsokit -, és maguknak “kotyvasztják” a desszertet szárazjég felett.

Még több élmény

Elindult egy Film klub is a hotelban: kedd esténként van vetítés a földszinti Teatro Ariaban, mely egy 5.1-es Dolby sztereo mozi minőségű vetítő terem. A vetítésre kerülő filmek listája itt elérhető.

A “FILM” kampány méltó felvezetéseként szeptemberben a szálloda vendége volt Claudia Cardinale és Klaus Maria Brandauer is, akik a Budapesti Klasszikus Filmmaraton vendégeként érkeztek a fővárosba. 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO