Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Április végén kezdődik a Budapesti Tavaszi Fesztivál

2024. március 08.

Április 29-től május 12-ig, idén 44. alkalommal rendezik meg a Budapesti Tavaszi Fesztivált, amely harminc helyszínen több mint negyven eseményt, köztük színházi előadásokat, kiállításokat, koncerteket kínál.

    A fesztivált szervező Budapest Brand nZrt. közleménye szerint az idei kulturális eseménysorozat kapcsolódik Magyarország Európai Unióhoz csatlakozásának huszadik évfordulójához is, számos program az Európához fűződő gondolati és érzelmi viszonyunkat dolgozza fel.
    A fesztivál új helyszínekkel várja az érdeklődőket: a programok egy részének a 2023-ban újranyílt Merlin, illetve a város új köztere, a Városháza Passzázs ad otthont.
    A 2024-es Budapesti Tavaszi Fesztivált április 29-én a Chamber Orchestra of Europe magyar gyökerű, de európai hatású művekből összeállított koncertje nyitja meg.
    A műfaj legkiválóbbjai érkeznek Budapestre a Budapest Jazzfestre, akik a Jazz Világnapján, április 30-án szabadtéri koncerttel ünneplik meg a húsz éves EU-tagságot.
    A közlemény szerint a fesztiválon a Németországból érkező Rimini Protokoll színházi csoport egy formabontó produkciót mutat be. Az előadás magánlakások nappalijában testközelbe hozza a nehezen megfogható Európa eszmét - írták.
    A spanyol Roger Bernat/FFF társulat parlamenti szavazást imitáló vitaszínházra invitálja a közönséget a Trafóba. A táncot, zenét és utcai művészetet ötvöző francia társulat, a Cirque Inextremiste egy interaktív elődást mutat be a Madách téren, a Freeszfe Egyesület pedig A béke szigete, avagy a HUXIT című előadását mutatja be a fesztiválon.
    A Hooligan Art Community Bunker Cabaret című előadásában ukrán előadóművészek mutatják meg, hogyan vitték el a színházat és a zenét a háború kitörését követően az ukrajnai bunkerekbe.
    A Szarajevói Háborús Színház Susan Sontag Alice az ágyban című drámáját mutatja be az Örkény István Színházban. A különleges szerkezetű művet William James filozófus és Henry James író néhai nővéréről, Alice Jamesről, Balázs Zoltán rendezésében láthatja először a magyar közönség.
    Rezes Judit, Tihanyi Ildi és Gerlóczi Judit Fenntartható divatőrületek című divatbemutatóján a kifutón mutatják meg, mennyi lehetőség van megunt és elhasznált ruhadarabjainkban.
    A Silver boom című interaktív városi performansz pedig arra keresi a választ, mikor és miért válik a kor előrehaladtával láthatatlanná a női test. Az előadásban, amelynek az Újpalotai vásárcsarnok ad otthont, Anna Anderegg koreográfus, rendező a városi tér, a nemek és az életkor közötti kapcsolat mélyére ás. A fesztiválon látható lesz a Stereo Akt Miután felmondtam című színdarabja is, Boross Martin rendezésében.
    A közlemény szerint az elmúlt húsz évben Budapest városképét jelentősen formáló kulturális és közösségi összművészeti terek, a romkocsmák is szerepet kapnak egy este erejéig a fesztiválon. A bulinegyed szűk utcái, zárt falai közül a szabadba kihozott Klubfesztivál zenei és művészeti színpadi produkciókkal május első két hétvégéjén várja az érdeklődőket a Városháza udvarában. Részletes információk itt olvashatók. 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO