Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

A Westend Tetőkertre költöznek a legjobb ginek

2023. július 07.

Ismét a Westend Tetőkert ad otthont az ország legnagyobb gin fesztiváljának, a Gin&Jazz-nek. Az eseményt július 6. és 8. között rendezik meg, csütörtöktől szombat éjfélig pedig több mint 20 prémium gin márka mutatkozik be az érdeklődőknek.

A tavalyi év sikere után idén is a Westend Tetőkerten rendezik meg az ország legnagyobb gin fesztiválját, a Gin&Jazz-t. A háromnapos eseményen számos különleges italt kóstolhatunk, a rangos nemzetközi tételek mellett hazai ízekkel is találkozhatunk, így például Shane Tusup legújabb alkotásával, a DMND ginnel, vagy éppen a legjobb kortárs magyar gin díjjal büszkélkedő Misi’s ginnel. Emellett a kínálat részét képezi Boldogkőváralja büszkesége, az elmúlt években több díjat is bezsebelő Tokaj gin is. A hazai paletta mellett a fesztivál egy igazán széles nemzetközi tételsort is felvonultat, a legtöbb márka pedig idén is a gin hazájából, az Egyesült Királyságból érkezik. A nagy klasszikusok, mint a Beefeater és a Bombay mellett olyan különlegességek is felkerültek a Westend Tetőkertre, mint Gordon Ramsay hazánkban csak néhány hete megjelent saját itala, vagy éppen a hableányok ihlette, tengeri moszattal készülő Mermaid gin.

Erős lesz továbbá a mediterrán vonal, mint a barcelonai BCN, de néhány hete érkezett Magyarországra a világ első epres ginje a Puerto de Indias is, amely szintén megtalálható lesz a fesztiválon. A dolce vita érzést pedig az olasz Malfy ginek hozzák el nekünk. Végül, de nem utolsósorban ne feledkezzünk meg a nyár legnagyobb slágeréről, a valódi mangóval készülő LA SU mangó ginről sem, amit szintén lesz lehetősége megkóstolni azoknak, akik eddig lemaradtak róla. A szervezők az autóval érkezőkre és az alkoholt nem fogyasztókra is gondoltak, ugyanis a kínálatban fellelhető Siegfried alkoholmentes ginnel ugyanazt az ízélményt kapjuk, mintha alkoholos változatot kóstolnánk.

A háromnapos Gin&Jazz fesztivál változatos programokkal és természetesen minőségi jazz koncertekkel várja a látogatókat, úgy, mint a Substones, a Hot Jazz Band, a Kozma Orsi Quartet, a Group’n’Swing és a Nagy Emma Quintet. Azoknak pedig, akiket komolyabban érdekel a ginek világa, mindennap két MasterClass előadást biztosít a Westend, ahol első kézből ismerhetik meg a márkák történetét és kulisszatitkaikat, de természetesen a szakszerű kóstoltatás sem maradhat el.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO