Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

A vasárnapi ebéd csúcspontja a Spagoban, a Black Angus Ribeye Steak

2024. április 22.

Ismét emeli a tétet a Spago Budapest. Március vége óta minden vasárnap dél és három óra között egy olyan Sunday Brunch ajánlattal várja a Matild Palotában található étterem vendégeit, mely túlzás nélkül egyedülálló élményt nyújt ebben a műfajban. A világhírű séf, Wolfgang Puck és az étterem executive séfje, Szántó István a menü megalkotásakor követte a vasárnapi brunch hagyományait, de a minőséget és a tálalást, valamint a fogások nemzetköziségét tekintve magasan túlszárnyalják a megszokott Sunday Brunch kínálatokat. 

Látványkonyha, és mennyiség helyett minőség

     Burak Cecen, a szálloda Food & Beverage Igazgatója így mesél a koncepcióról: „A Sunday Brunch műfaj egy ötcsillagos szállodában mindig kihívás. Egyfelől társítunk hozzá egy emelkedettséget, hiszen amikor a vasárnapi brunchot egy elegáns helyen fogyasztjuk el, akkor mindenképpen magasabbak az elvárásaink, másfelől azonban ott van az a tény is, hogy az 'all you can eat' kínálatok minőségével sokszor még egy ötcsillagos szállodában is lehet probléma. Mi ez utóbbit nem is engedhetjük meg magunknak és teljesen ki tudjuk küszöbölni, mert a Spago Budapest struktúrája ezt remekül lehetővé teszi. Más helyeken a teljes kínálat délben kikerül a tálalóasztalokra, és a brunch végéig lényegében ott van. Nálunk az étteremben egy látványkonyha található több élő főzős szekcióval. A Spago Budapest elkötelezett kulináris csapata a brunch ideje alatt végig dolgozik a konyhán, és folyamatosan a legfrissebb ételekkel töltik fel a szekciókat.”

Ikonikus fogások reggelire és ebédre

    A Spago Sunday Brunch-ról nem hiányozhatnak a reggeli fogások, hiszen sokaknak ez az első igazi étkezése vasárnap. Helyben, frissen készült péksüteményekből és tojásos fogások széles választékából meríthetnek a vendégek, ahol az eggs benedictet sonkával, vagy a híres házilag füstölt lazaccal szolgálják fel, és a buggyantott tojás is figyelemreméltó. Aki pedig ebédelni érkezik, az egy rendkívül széles nemzetközi gasztronómiai kínálattal találkozik. „Kezdhetjük a japán konyhával, a sushi és sashimi kínálattal, melyben a Spago már nagy gyakorlattal bír, hiszen az a’ la carte étlapunk külön szekcióját képviseli sushi menünk, melyet Tetsu Yahagival (a WP Fine Dining Group kulináris fejlesztési igazgatója) közösen alkottunk meg.  Folytathatjuk az olaszosabb antipasti szekcióval, ahol remek helyi sajt, sonka és szalámi választék és további különlegességek várnak. A házi készítésű tészta, pizza és hamburger természetesen elengedhetetlen a Spago esetében, de a franciák klasszikus fogása, a quiche lorraine is ott van a pulton” - sorolja a kínálatot Burak Cecen.

     A Spago ikonikussá vált fogásai mellett a frissen szeletelt Black Angus Ribeye Steak minden bizonnyal a főételek csúcspontja lesz. A séf, Szántó István szerint a Rákóczi túrós nemcsak különleges megjelenése, de íze miatt is a vendégek által egyik legkedveltebb desszert, de aki egy könnyedebb, gyümölcsös pohárdesszertre vagy egy csokoládés finomságra vágyik, az is megtalálja a kedvencét. 

    “Az étterem most is arra törekszik, hogy a mennyiség helyett a minőségre helyezze a hangsúlyt, gondosan válogatott alapanyagokat használunk, ahogyan mindig is tesszük” - meséli a séf, majd folytatja “Wolfgang Puck receptúráit követjük, mert az utánozhatatlan Spago élmény minden nap minden szakában ugyanolyan kell legyen a vendégek számára.” 

    A Sunday Brunch borszelekciója a Michelin-díjas sommelier, Rácz Imre gondos összeállításában készült. A Spago Sunday Brunch élmény a gyermekek számára is nyitott, számukra külön gyerekbarát menü szekcióval és szórakoztató programokkal készülnek.  Részletesebben itt olvasható.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO