Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

A Szent Efrém Férfikar Pál István Szalonnával zenél

2018. december 20.

ORTODOX KARÁCSONY A BELVÁROSI FŐPLÉBÁNIATEMPLOMBAN

A Szent Efrém Férfikar Pál István Szalonnát és Bandáját látja vendégül Pest legősibb templomában, a csodálatosan felújított Belvárosi Főplébániatemplomban.

A Szent Efrém Férfikar immár a nyolcadik Orientale lumen sorozatot rendezi meg. 2019. január 12-én tartják az ortodox karácsonyi nyitókoncertet, ahol a Magyar Örökség és Budapest Márka díjjal kitüntetett Férfikar Pál István Szalonnát és Bandáját látja vendégül. Közös fellépésük a magyar és környező népek lelki indíttatású népzenéje és a kárpát-medencei liturgikus zene közötti kapcsolódási pontokat mutatja meg.

A Szent Efrém Férfikar 2011 óta rendezi meg évente az Orientale lumen sorozatot, ahol a keleti rítusú keresztény egyházzene legszebb kompozíció hangoznak el nemzetközileg is ismert szólisták és sztáregyüttesek tolmácsolásában. Az elmúlt hét évadban olyan kiváló előadók adtak közös koncertet a Szent Efrém Férfikarral, mint Sebestyén Márta, Abeer Nehme, Palya Bea, Marie Keyrouz nővér, Evgeny Nesterenko, Dés László, Szokolay Dongó Balázs, az Amadina, a Parafónia, az Orosz Ortodox Szólisták, az Optina Pustyn Férfikar és a Moszkvai Patriarkátus Kórusa. Pál István „Szalonna” Liszt Ferenc-díjas magyar népzenész. A zenekar tagjai jelenleg a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusai, akik hivatásként választották a Kárpát-medence kultúrájának megőrzését és átörökítését.

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO